PUBLICITAT

Andorra la Vella

Mirant cap a Vitòria amb un pes menys a sobre i les mateixes ganes

Peñarroya explica que no «va fer cap miracle ni invent» la setmana passada en el treball del dia a dia

Per ALBERT CANES

Joan Peñarroya en roda de premsa. Foto: Tony Lara
Joan Peñarroya en roda de premsa. Foto: Tony Lara | TONY LARA
Dos mesos sense conèixer la victòria és massa dur per a un esportista. «Jo mai havia perdut vuit partits seguits com a entrenador. És una cosa a la qual no estàvem acostumats», va comentar el tècnic del MoraBanc Andorra, Joan Peñarroya, que ahir va comparèixer davant els mitjans per valorar com afronta el seu equip una setmana en què venen d’un triomf després dos mesos. Està clar que els jugadors, directiva i cos tècnic s’han tret un pes de sobre important, un que pesava molt, però la intensitat en la feina no varia en els entrenaments, i la mentalitat de guanyar el partit tampoc: «No vaig fer cap miracle ni invent la setmana passada. Sí que sempre hi ha matisos i petits canvis, però això no vol dir que quan hem perdut no haguem treballat bé durant la setmana», va comentar Peñarroya.

El tècnic també va parlar de quina va ser la clau de la victòria davant el Manresa: «Ens va ajudar començar bé, una cosa que no havíem fet en els últims partits. Però una de les millors situacions va ser al tercer quart quan ells ens van recuperar nou punts i l’equip no es va venir avall i van continuar treballant. Jo crec que vam fer un partit bastant constant en els 40 minuts». I, de fet, la idea d’aquesta setmana és la mateixa que l’anterior perquè després de la baixada, el club va tenir clar que tot eren finals en el que restava de temporada, i tots els partits s’havien de guanyar, sigui quin sigui el rival: «Vam cometre l’error de posar a triar-nos quins partits havíem de guanyar i quins no. Després vam perdre davant el Guipúscoa i ens va afectar molt. És normal mirar el calendari, però hem de pensar en guanyar el partit i no mirar més endavant».

Pendents del càstig

Els jugadors tricolors ja miren cap al proper rival, el Laboral Kutxa Baskònia, a qui visiten aquest dissabte i que ahir encara arrastrava els incidents de Miribilla de la forta batussa entre tots els jugadors dels dos equips. Tot i que entre jugadors i clubs «la cosa ja està solucionada», segons va explicar Dejan Todorovic, un dels protagonistes del incident, les sancions que podria caure a alguns jugadors podria afectar al MoraBanc. «Si hi ha alguna sanció més enllà de l’econòmica, que aquesta segur que hi haurà, sí que afectarà al partit. Però haurem d’esperar a veure què passa», va explicar l’entrenador del MoraBanc, que va valorar els fets, com moltes altres personalitats del bàsquet espanyol van fer: «No s’hauria de produir, però no hem de dramatitzar. Em quedo amb la imatge de Shengelia demanant perdó al nen a peu de pista un minut després de l’incident».

Sanció econòmica, el més probable

No hi ha data per a què el jutge disciplinari es pronunciï sobre els fets, però mirant els precedents, el més probable és que els hi caigui una sanció econòmica als jugadors implicats. Shengelia, que va ser l’únic expulsat dels jugadors que estaven a pista, serà el principal damnificat, però les possibilitats que no sigui davant el MoraBanc són quasi nul·les. De totes maneres, el conjunt andorrà haurà d’estar atent perquè en cas que no pugui participar en el matx, el MoraBanc tindria una ocasió per treure’n alguna cosa de la debilitat que suposaria aqueta baixa. De totes maneres, els de Peñarroya visiten un equip que només va perdre el primer partit a casa i fa una mitjana de 100 punts davant la seva afició. La dificultat de treure un triomf a Vitòria seguiria sent molt gran.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT