PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Schrottshammer es pren la revenja amb rècord inclòs

Deixa la nova marca de la pista Riberal de Grau Roig en 183,35 km/h

Per JOAN JOSEP BLASCO

Valentina Greggio, en el moment de prendre la sortida de la prova de la Copa del Món.
Valentina Greggio, en el moment de prendre la sortida de la prova de la Copa del Món. | Grandvalira
Punt i final a uns dies a Grandvalira amb els esquiadors més ràpids del planeta. Després de dues jornades de Campionats del Món, es disputava la primera prova del calendari de la Copa del Món. La pista Riberal tornava a ser protagonista i va establir-se un nou rècord del traçat, però que queda lluny dels 200 km/h que s’ambicionaven si les condicions haguessin estat les adients i s’hagués pogut utilitzar la torre en la sortida que havia de permetre arribar a aquesta marca.

Per tancar les competicions les condicions meteorològiques van tornar a afectar la programació. Estaven establertes tres mànegues i només es van poder disputar dues. La tercera es va anul·lar per les fortes ratxes de vent que es produïen en la sortida del recorregut, situada a 2.548 metros d’altitud. Els germans Origone volien tornar a disputar-se la victòria, però aquesta vegada l’austríac Klaus Schrottshammer els va superar. Als Mundials havia quedat relegat a la tercera posició. Aquest cop no només va aprofitar-ho per guanyar, sinó també per establir un nou rècord de la pista. Va posar-se a 183,35 km/h. En aquesta ocasió els germans italians van ocupar caixons més baixos al podi. L’Ivan, que dilluns es va proclamar per primera vegada campió del món, va ser segon amb 182,32 km/h, mentre que  Simone era tercer amb 180,88 km /h.

«Desitjava quan vaig venir aquí tenir una bona actuació, perquè aquest és el meu traçat preferit», exposava Schrottshammer, ja que «els últims anys he obtingut victòries» i volia repetir. Lamenta que «les condicions eren massa dolentes, hi havia neu nova i altes temperatures, i tot canviava», que afectava el seu rendiment i el de la resta. Aquest fet, i l’anul·lació de mànegues, va provocar que no pogués obtenir els resultats que esperava recollir. El triomf el rescabala, ja que als Mundials «podia guanyar».

En categoria femenina es va repetir el mateix podi exacte dels Mundials. La italiana Valentina Greggio s’adjudicava la victòria amb una velocitat de 176,67 km/h. A continuació es van classificar les sueques Linda Baginski (173,42 km/h) i Lisa Hovland-Uden (172,93 km/h).«La primera mànega ha estat bé, no feia vent. La pista estava en òptimes condicions i la neu perfecta», indicava Greggio. «En la segona en l’inici hi havia una mica de vent en la sortida però he resistit bastant bé en tot el traçat».

La jornada també va deixar un rècord del món. Aquest el va establir el txec Radek Cermak. La marca és la de major velocitat amb uns esquís de fons. El registre aconseguit és de 145,87 km/h.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT