PUBLICITAT

Andorra la Vella

Tenerife, un rival desitjable

El MoraBanc, escudat en el Poliesportiu, s’enfronta a un equip que després de guanyar els tres primers partits a domicili acumula vuit derrotes en nou enfrontaments com a visitant

Per IVÁN MOURE

Jordi Trias gesticula en l'entrenament matinal d'ahir al Poliesportiu, previ al partit de dissabte davant el Tenerife.
Jordi Trias gesticula en l'entrenament matinal d'ahir al Poliesportiu, previ al partit de dissabte davant el Tenerife. | TONY LARA
Segons com es miri, l’Iberostar Tenerife, pròxim rival del BC MoraBanc Andorra per a aquest dissabte (Poliesportiu d’Andorra, 21.00 hores), és un equip preocupant per als rivals, o per contra, desitjable, pels números que manega aquesta temporada a domicili.

Va començar amb tres victòries seguides a les pistes de Sevilla, Estudiantes i Obradoiro, però actualment acumula una ratxa negativa de vuit derrotes en nou partits. El guanyat, a Saragossa el passat 1 de febrer.

El conjunt andorrà tampoc és que tingui unes estadístiques per tirar coets però almenys juga a casa, on s’ha de fer fort. Juga el Poliesportiu, que ja va veure fa quinze dies com doblegava els genolls el Manresa. Està clar que cal agafar-se a les debilitats del rival i una és aquesta: lluny del seu públic, li costa. A més, ha viscut una setmana difícil ja que Xavi Rey no començarà a treballar al màxim fins dilluns i per tant no viatja, mentre que Lampropoulos, San Miguel –tots dos amb molèsties– i Úriz –amb un procés febril– sí es desplacen, però no en plena forma.
Joan Peñarroya té la preocupació necessària que implica la posició del conjunt tricolor a la classificació. Res més que això. De fet, el tècnic considera que l’equip està fent les coses bé: «El veig bé, amb les idees clares, junta, trobant bones situacions, passant-se bé la pilota, defensant amb generositat i companyerisme». Més o menys aquesta és l’opinió del tècnic en el partit a la pista del Laboral Kutxa tret de «quatre o cinc minuts que sobren del tercer quart» però creu que aquest és el camí a seguir: «S’ha de tenir el cap fred i creure en el que s’està fent», va reivindicar abans de lloar de nou la plantilla que té: «És equilibrada, amb dos jugadors per posició. Que té individualitats, però també la capacitat per jugar com a conjunt. Crec que anem a més».

«NO PODEM TRIAR QUINS PARTITS GUANYAREM» / El Tenerife juga una altra lliga. Està a un partit del play-off pel títol i a cinc del descens, per tant no és un rival directe. També és cert que encara han de visitar el Poliesportiu els Fuenlabrada, Estudiantes o Sevilla, però per a Peñarroya, això deixa de tenir sentit quan queden onze jornades perquè acabi la fase regular. «És més fàcil pensar que és més factible guanyar a casa, i estadísticament també. I segurament els rivals de casa són més directes que els que tindrem fora, però no anem a triar els partits que s’han de guanyar i els que no. Hem de triar guanyar el següent partit».

EL DESCENS ÉS COSA DE QUATRE / No li falta raó a l’entrenador egarenc, ja que el MoraBanc està fora de la zona de descens, però gràcies a l’average. Sevilla –últim–, Manresa –penúltim– i Fuenla –quinzè– tenen el mateix bagatge. El següent és el Guipúscoa, amb dos triomfs més, i amb tres hi han l’Estu i l’Obradoiro. Per això no va dubtar a opinar que la lluita per la salvació és cosa de quatre, sense descartar altres equips «ara més tranquils».

Una opinió que comparteix al detall un dels jugadors més importants en la faceta anotadora, Navarro: «No vull fer càlculs però està clar que com més equips, més opcions de que un altre entri en zona de descens. Sembla que Guipúscoa està allà però crec que els quatre que estem a baixa som els que lluitarem per la salvació».

«NECESSITEM L’ESPERIT DE MANRESA» / Clar i directe, va ser l’aler d’Esparreguera. «Hem d’evitar les desconnexions com la del tercer quart a Vitòria. on vam pagar cars els minuts de baixó. Necessitem l’esperit de Manresa», aquell de fa quinze dies en el qual es va guanyar amb solvència, 80-64, al conjunt de Casimiro. La clau, tan fàcil de dir com difícil d’aplicar: «L’encert de tres ajuda a guanyar però hi ha més coses. No s’han de cometre pèrdues, no permetre cistelles fàcils... Quan tens moments dolents ho paguem car. No ens preocupen els rivals, sinó com estem nosaltres». Una opinió que va globalitzar Bogris amb una frase: «Guanyar a casa serà clau per salvar-nos».

EL DEJÁ VÙ DE MARTÍNEZ / Alejandro Martínez, entrenador del Tenerife, va mostrar tots els respectes possibles cap al MoraBanc, sobretot davant el seu públic: «Anem a una pista difícil en la qual ens veiem reflectits de fa tres temporades. En els últims mesos està en una dinàmica de resultats complicada, que tingui daltabaixos en el joc li passa a tots els equips, sobretot als novells, però és un equip que no juga gens malament, es fa fort a casa i té arguments per guanyar a qualsevol».

El Tenerife és un equip similar al Laboral Kutxa, que juga a camp obert, com també el conjunt canari sap del poder interior del MoraBanc  i l’obertura de pista que fan Bogdanovic i Green de quatre: «Anirem a Andorra amb un pla de partit definit i tractarem de castigar les seves zones febles, però suposo que ells també faran el mateix; la idea és dominar però els partits canvien i ha de llegir bé el joc per adaptar-te a les circumstàncies».
PUBLICITAT
PUBLICITAT