Tercer sota el fred i la neu

Per JOAN JOSEP BLASCO

Quintana creua la meta.
Quintana creua la meta. | Tirreno Adriatico
El corredors recordaran durant temps l’etapa reina de la Tirreno Adriatico d’aquesta edició. No només pel recorregut, sinó per les condicions meteorològiques que van haver de suportar. La meta es trobava al port de Terminillo, on els termòmetres marcaven un grau i mig sota zero. No només això, perquè la nevada que es va precipitar encara complicava més l’ascensió. Joaquim Purito Rodríguez va ser tercer, en un dia on el colombià Nairo Quintana es va exhibir.

El recorregut era de 194 quilòmetres, amb sortida des d’Esanotoglia. La pluja va convertir-se en neu en el tram final de l’ascensió. Quintana (Movistar) va llançar un atac demolidor a 4,8 km per a l’arribada, superant a l’escapat Michele Scarpono quan en quedaven tres. Va vèncer amb un crono de 5.26.03 hores. Per darrera només van poder seguir al colombià a distància. L’holandès Bauke Mollema va ser segon a41 segons i Purito tercer a 55. Aquesta victòria permet a Quintana posar-se el mallot blau de líder. Mollema és segon a 39 i el colombià Rigoberto Urán tercer a 48. El ciclista resident del Katusha es troba en la vuitena plaça de la classificació general a 1.07 minuts.