PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Amàlia Vinyes compaginarà els circuits amb els ral·lis d’asfalt

Completarà el calendari del Campionat d’Espanya de l’especialitat a més de l’Eurocup Seat León

Per JOAN JOSEP BLASCO

Vinyes, al volant del seu cotxe en una de les proves de la temporada passada.
Vinyes, al volant del seu cotxe en una de les proves de la temporada passada. | Fotoesport
Temporada ben farcida per a Amàlia Vinyes. Es passarà moltes hores asseguda al volant d’un cotxe, perquè amplia el seu programa de competició. Aquest any no només farà l’Eurocup Seat León, sinó també el Campionat d’Espanya de ral·lis d’asfalt. Aquest és un projecte que fa temps que perseguia  i que ha pogut confirmar, formant part de l’equip RMC i conduint un Fiesta R2. L’objectiu serà d’anar de menys a més al llarg de la campanya.

La pilot ha tingut anteriorment aparicions esporàdiques en ral·lis de l’especialitat. A Vilajoiosa, i en dues ocasions a Ourense i Ferrol, però aquests eren només fets aïllats. Feia temps que tenia al cap donar el salt als ral·lis sense deixar els circuits, i poder fer un calendari complert. L’obrirà amb el Ral·li Illes Canàries, que es disputarà el 17 i 18 d’abril. Després li seguiran el Rias Baixas (29 i 30 de maig), Ourense (12 i 13 de juny), Ferrol (21 i 22 d’agost), Príncep d’Astúries (11 i 12 de setembre), Llanes (25 i 26 de setembre), Cantàbria (9 i 10 d’octubre) i Madrid (20 i 21 de novembre). La prioritat la té l’Eurocup, pel que en l’única data que coincideixen els dos campionats es decantarà pels circuits. El 9 i 10 de maig estarà en la prova que es disputa a Estoril, pel que no serà al Ral·li de Sierra Morena, que es desenvolupa en les mateixes dates. «Hi ha mesos que tinc moltes curses, però he vist que m’ho puc combinar», exposa Vinyes.

Agafar experiència
«Malgrat ser molt diferent al que estic acostumada, els ral·lis és una especialitat que m’agrada i hem pensat que, després de vèncer en les últimes temporades en el Campionat d’Espanya de Resistència (CER), era el moment d’intentar aquesta nova experiència», assegura. Especialista als circuits, es llança a l’asfalt amb l’objectiu de millorar a mida que es vagi completant el calendari: «No tinc experiència en els ral·lis. El plantejament és anar de menys a més a mesura que es vagi completant el calendari».

Estrena a Galícia
Per tal d’agafar rodatge amb el vehicle, que encara no ha provat, Vinyes competirà al Ral·li do Cocido, primera prova del calendari del Campionat de Galícia d’asfalt. Divendres arrenca la competició amb una especial d’1,7 quilòmetres. L’endemà es reprendrà amb tretze especials, amb un total de 127 km a completar sota la pressió del cronòmetre. La climatologia marcarà el desenvolupament de la cursa. La prova gallega servirà per adaptar-se al cotxe, i al seu copilot, Cándido Carrera, que mai ha tingut al costat. Aintzane Goñi, la seva copilot habitual quan disputava un ral·li, no la podrà tenir per motius professionals. Només en alguna ocasió comptada.

Competeix en la Classe R2, i també ho farà en categoria femenina, on només hi ha una altra participant. Es tracta d’Ángela Vilariño, pilot oficial d’Opel i especialista en proves de muntanya. Guanyar aquest títol també serà un repte per l’andorrana. Coneix la diferència entre el que és el circuit i la carretera. «Més que de memoria, l’important són les notes» i la compenetració amb el copilot. De qui en pot aprendre és del seu germà Joan, amb el que compartirà campionat. «Té molta experiència i m’aconsella. Em va molt bé que ho faci», admet.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT