PUBLICITAT

La UE i Suïssa celebren el final de les negociacions sobre l’intercanvi

Permetran adaptar el conveni subscrit fa deu anys a les noves normes

La seu de la UE a Brussel·les.
La seu de la UE a Brussel·les. | ANA
La Unió Europea (UE) i Suïssa celebren avui en un «acte simbòlic» la finalització de les negociacions sobre l’intercanvi automàtic d’informació sobre els estalvis bancaris que permetran adaptar el conveni subscrit fa més de deu anys a les noves normes i nous estàndards existents.
«Demà celebrarem un acte simbòlic. La Comissió Europea (CE) i Suïssa conclouran les negociacions fiscals que permetran completa transparència sobre comptes bancaris a la Confederació Helvètica amb la UE», va dir ahir el comissari europeu d’Afers Econòmics i Financers, Fiscalitat i Duanes, Pierre Moscovici, en una roda de premsa.
En la seva opinió, «és un pas cap endavant» la firma amb inicials del conveni esmenat a la seu de la Comissió Europea, el qual serà subscrit definitivament a l’estiu a Berna o a Brussel·les. La UE va donar el 14 de maig de 2013 el mandat a la CE d’iniciar les negociacions amb Suïssa i altres quatre països veïns per intentar tancar un acord sobre la fiscalitat dels estalvis bancaris.
El mandat va permetre que la Comissió comencés les converses amb la Confederació Helvètica, Andorra, San Marino i Liechtenstein per revisar els convenis signats el 2004 sobre la fiscalitat dels estalvis bancaris.
La UE negocia amb Andorra i altres quatre països (Suïssa, Liechtenstein, Mònaco i San Marino) esmenes a convenis signats fa més de deu anys per adaptar-los a la revisada Directiva comunitària sobre l’intercanvi automàtic d’informació fiscal sobre els estalvis bancaris. Mentre que les negociacions amb Suïssa estan ja finalitzades, la CE encara no ha arribat a aquest punt amb els altres països.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT