PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Per què no juga Trias?

És difícil d’entendre com el tercer millor jugador en valoració de la primera volta no té minuts

Per ALBERT CANES

Trias i els seus companys, en la presentació prèvia al partit al Poliesportiu. FOTO: ACB Photo / A. Martín
Trias i els seus companys, en la presentació prèvia al partit al Poliesportiu. FOTO: ACB Photo / A. Martín | ACB Photo / A. Martín
Si mirem les estadístiques de Jordi Trias a aquestes alçades de la temporada veurem que té la quarta millor mitjana de valoració de l’actual plantilla. És el quart perquè Vojdan Stojanovski i Luka Bogdanovic han pogut mantenir una números espectaculars en els pocs partits que porten i que els posen com a màxims aportadors de l’equip. Però si ens fixem en els que hi són des de principi de temporada, només hi ha David Navarro per sobre d’ell, i també Kaloyan Ivanov, però ja no és jugador del MoraBanc. En els 22 partits que ha jugat el pivot català, ha tingut una mitjana de 16 minuts per partiti ha estat quatre vegades titular. Els números que més destaquen de Trias són els 5,3 punts per partit, els 4,3 rebots, el 57% d’encert en llançaments de dos i el 80% en tirs lliures. Tot això li serveix per tenir una valoració de 8,9 de mitjana. Pot semblar que no és gaire alta, però és la quarta millor i, a més a més, ha anat baixant en els darrers partits, sobretot des que no disputa gaires minuts, la qual cosa vol dir que abans eren xifres més altes.

És evident que les estadístiques no ho són tot en el bàsquet, però tenen una influència important en el resultat de la feina feta. Tothom diu meravelles de Trias, i no és per menys, inclòs el seu entrenador, Joan Peñarroya, que l’altre dia va destacar que «és un jugador d’equip que treballa molt bé». Per tant, si treballa bé, té bons números i es porta bé amb tothom, per què Jordi Trias no juga i quan ho fa, no disputa ni cinc minuts?

M’agradaria entendre-ho, però em costa. Peñarroya explicava que en cap equip de bàsquet que només juga un partit a la setmana participen els onze jugadors. «Seria estrany que ho fessin», va comentar Peñarroya. Però aquesta excusa no em convens. Entenc que deu ser complicat repartir els minuts entre onze jugadors, però això no explica per què que un dels millors en percentatges no jugui. La segona raó que va donar el tècnic, amb més sentit que la primera, és que Trias «no es combina bé amb els altres quatres purs que hi ha a l’equip». A partir d’aquí puc comprendre que jugui menys, però aquest fet no s’ha pogut arribar a veure en un partit. Peñarroya ho haurà vist en els entrenaments, i ho sabrà millor que ningú, però Trias té crèdit de sobres com per poder demostrar que pot seguir aportant en aquets equip durant els partits.

No discuteixo les decisions de Peñarroya, al cap i a la fi, en aquests darrers partits que han fet després de l’aturada per la Copa, l’equip ha mostrat un nivell molt bo i el pivot català no hi era. Això és mèrit de Peñarroya, això està clar, i ell és qui té més crèdit que ningú en el club. Tot i això, no se’m pot treure del cap: què passaria si Trias jugués en aquest equip, que està en un dels millors moments de forma de tota la temporada. Jo crec que encara seria millor. El mateix amb Marc Blanch, que després de la lesió pràcticament no ha jugat. L’arribada de Stojanovski i Bogdanovic els ha afectat molt, segur, però repeteixo, m’encantaria veure com encaixen en aquest equip.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT