PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Busquen noves experiències

La disciplina del telemark ha arribat a diversos clubs aquesta temporada amb èxit entre els joves que busquen una alternativa a l’esquí alpí

Per ALBERT CANES

Els joves esportistes es preparen abans de realitzar la seva baixada en la trobada de Soldeu.
Els joves esportistes es preparen abans de realitzar la seva baixada en la trobada de Soldeu.
En realitat, el telemark no es tracta d’una experiència nova, en el més estricte sentit de la paraula. Abans que l’esquí alpí, aquesta disciplina ja es practicava de manera regular. La seva principal característica i diferència amb l’alpí és que el taló no va subjecte a l’esquí i hi ha més llibertat en les cames, la qual cosa permet flexibilitzar els genolls. El telemark ha vist com en els darrers anys ha anat pujant en nombre de practicants de manera considerable, en part, perquè dóna una ambició que les altres disciplines no donen. Això és degut a què l’aprenentatge en el telemark és continuat, és a dir, necessita d’un procés d’anys per adquirir els coneixements necessaris per practicar bé aquest esport.

Ara fa quatre anys que es realitza una trobada de telemark, emmarcada en el calendari FAE, que va pujant en nombre de participants de manera. Però el que més destaca d’aquesta augment és que són cada vegada més els joves que fan telemark. La idea principal que els porta a fer aquesta disciplina és la intenció de sortir de la dinàmica de l’esquí alpí per buscar altres experiències i compartir-les amb la gent que també el practica. En l’edició que es va realitzar a principis d’aquest mes, 35 joves entre 10 i 15 anys van participar a la prova, que es va realitzar a l’estació de Soldeu amb joves dels quatre clubs d’Andorra que tenen la secció específica de telemark.

Tot i això, la creació de l’àrea multidisciplinària en els clubs d’Andorra que engloben el telemark està pensada per a gaudir, és a dir que té un caràcter lúdic més que no pas per a prendre’s-ho com a un esport de competició. És una sortida per als nois esquiadors que volen trobar un altre punt de motivació i molts el troben en el telemark. Per ara, no es descarta que en un futur es puguin participar en competicions fora del territori andorrà, però aquesta no és la idea principal que és té en ment. Això sí, hi ha el desig de poder realitzar trobades amb nois d’Espanya i França amb la idea de compartir experiències amb gent de fora del país a través d’aquest esport.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT