PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una altra manera de fer vacances

L’agència Travel Xperience organitza el quart raid solidari Andorra-Ouzina per distribuir material entre diverses poblacions

Per E. J. M.

Alumnat d’una escola del Marroc visitada durant el tercer Raid Andorra-Ouzina.
Alumnat d’una escola del Marroc visitada durant el tercer Raid Andorra-Ouzina. | TOTI FERRER
Cada any són més les persones que trien unes vacances diferents. En lloc de dedicar-les al dolce far niente  opten per invertir el temps en fer una veritable immersió cultural en el país que visiten i, a més, amb objectius solidaris. L’agència Travel Xperience organitza el quart Raid Solidari Andorra-Ouzina en què el grup de viatgers recorrerà part del Marroc i aprofitarà per repartir material entre diverses poblacions. El viatge està pensat tant per «conscienciar la gent d’Andorra sobre altres realitats com per un vessant solidari», explica Rodrigo Moreno. «Són unes vacances amb valor afegit».

Al Marroc viatjaran una quarantena de persones: «quatre tot terrenys de l’organització i cinc famílies amb canalla que vénen amb els seus 4x4», especifica Moreno. Les vacances solidàries començaran el 28 de març, quan la comitiva es desplaçarà fins a Almeria i des d’allà agafarà un ferri fins a Melilla. La caravana de vehicles anirà fins a Merzouga, en ple desert. El grup entregarà a una associació local part del material recollit i els diners que ha donat el Comú d’Ordino per subvencionar unes obres de reforma de l’escola de la població, on viu un miler de persones.

 El viatge seguirà fins a Ouzina, un petit poble de 95 habitants a 50 quilòmetres de distància al sud de Merzouga. Durant l’estada al poble, a més de repartir material, el grup també avaluarà com fer arribar l’electricitat al dispensari. «L’obra la realitzarem durant l’any», aclareix l’agent de Travel Xperience. A Ouzina ja s’ha realitzat l’obra d’un pou d’aigua que funciona amb una bomba d’energia solar i la canalització d’un pou des d’un tanc d’aigua.

Després del desert, la comitiva se n’anirà per l’Atles, la serralada marroquina, i es trobarà amb quatre famílies nòmades per repartir-los material.  El viatge seguirà per Fes i Tànger i la comitiva arribarà a Barcelona el 5 d’abril.

El material que es recull per portar al Marroc són elements d’higiene personal (raspalls de dents, pasta, cremes hidratants, cacau per als llavis, sabons, etcètera); material escolar (llapis, llibretes, ceres de colors, etcètera) i llibres de contes en francès i en castellà. Les caixes per deixar el material es troben en diverses parròquies: a Ordino, al centre esportiu, a les escoles i a l’escola bressol; a Escaldes-Engordany, al Servei de Tràmits del Comú, al Prat del Roure i a les piscines comunals, i a Sant Julià de Lòria, el Centre Cultural i de Congressos Lauredià, a l’escola bressol i a la ludoescola.

Qui vulgui entregar més material ho pot fer contactant amb Travel Xperience al telèfon 379 422. Amb tot, l’organització només s’endurà el material que pugui transportar entre tots els vehicles ja que no pot llogar un camió fins al Marroc.

Una altra manera de fer vacances és possible.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT