El VPC acaba de la pitjor manera

Perd un matx que tenia de cara i queda fora de les fases d’ascens si no canvia la classificació per les sancions

Per JOAN JOSEP BLASCO

Els andorrans es passen l’oval davant els jugadors de l’Arize.
Els andorrans es passen l’oval davant els jugadors de l’Arize. | TONY LARA
La desastrosa segona volta del VPC l’ha portat a lluitar pel lideratge i tenir molt de cara l’ascens directe, a quedar-se fora de les fases d’ascens. Només un canvi en la classificació pel càstigs en forma de pèrdua de punts li permetria ser-hi. Contra l’US L’Arize va perdre (18-19) un matx que tenia controlat.

Els francesos es van avançar amb un assaig i Ginesta amb dos cops de càstig capgirava el marcador. Dos assajos col·lectius permetien arribar a la mitja part 18-5. Començava el segon temps i res feia presagiar el que acabaria succeint. El VPC tenia el matx encarat fins que una decisió de l’àrbitre va girar la tendència. D’una melé a favor dels andorrans es va passar a una penalitat dels visitants, després que aquests protestessin. La van jugar i van aconseguir una marca. Aquest fet va desestabilitzar compeltament als locals, que semblaven un altre equip del que llavors havien mostrat ser. El conjunt francès va sumar dos assajos més transformats, que van capgirar el marcador. Al darrer minut Ginesta no va encertar en un xut a pals, que hagués donat el triomf. «Hem tingut minuts francament molt bons, però per una decisió arbitral no podem baixar els braços com ho hem fet», assenyalava el tècnic del VPC, Manuel Romo, indicant que «hi ha coses en l’actitud d’alguns jugadors que no m’acaben d’agradar».