PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els partits polítics han de detallar i fer l’inventari dels ingressos i despeses

El Tribunal de Comptes estableix nous criteris per a un major control

Per EL PERIÒDIC

Foto d'arxiu d'un acte de jurament dels membres del Tribunal de Comptes
Foto d'arxiu d'un acte de jurament dels membres del Tribunal de Comptes | EL PERIÒDIC
El Tribunal de Comptes estableix que la comptabilitat dels partits polítics ha de contenir de manera detallada l’estat d’ingressos i de despeses i l’inventari de béns que el partit polític utilitza, té a la seva disposició o de què és titular.  En aquest punt, especifica que s’haurà d’incorporar tota aquella informació necessària per identificar el bé, la seva procedència (adquisició, donació, cessió d’ús, etc.), cost d’adquisició, valoració, estat d’ús, vida útil, finançament, càrregues o altres garanties. 
Els llibres de tresoreria hauran d’incloure de manera separada els ingressos corresponents a les quotes dels membres i simpatitzants; les donacions privades; les operacions de crèdit; els rendiments d’activitats pròpies; els rendiments patrimonials; els llegats i herències rebudes; la subvenció pública general; i les subvencions electorals. Igualment, s’hi han d’anotar com a mínim les despeses de personal; d’adquisició de béns i serveis; financeres de crèdits; altres despeses d’administració; i les de les activitats pròpies dels partits. A més, s’han d’anotar les operacions de capital relatives a crèdits d’institucions financeres; inversions; i deutors i creditors.
 
Els comptes anuals corresponents a l’exercici anterior s’hauran d’aprovar abans del dia 1 de març i hauran d’incloure el balanç, el compte de resultats, l’inventari de béns i una memòria explicativa. Els comptes anuals inclouran la totalitat dels actius i els passius del partit, inclosos els de caràcter electoral.
 
La memòria inclourà la relació de subvencions públiques i de donacions privades rebudes de persones físiques amb referència concreta, en cadascuna d’elles, dels elements que permetin identificar al donant i senyalar l’import de capital rebut.
Tots els partits polítics hauran de remetre els comptes anuals consolidats corresponents a l’exercici anterior al Tribunal de Comptes abans de l’1 d’abril. Una vegada presentats, s’hauran de remetre en el termini màxim d’un mes, al Registre de partits polítics, amb la justificació emesa pel Tribunal de Comptes conforme s’ha efectuat la seva presentació. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT