Hamrun

Les Illes Fèroe destrossen les possibilitats de les tricolors

L’expulsió d’Anna Maria Nieto en el minut 18 condiciona a les de Joan Carles Ruiz durant tot el partit

Per EL PERIÒDIC

Les jugadores de les Illes Fèroe celebren un dels vuit gols. FOTO: DOMENIC AQUILINA / UEFA | DOMENIC AQUILINA / UEFA
Era una bona ocasió per sumar el primer resultat positiu de la història de la selecció femenina d’Andorra, però al final va acabar sent un malson. Les jugadores de Joan Carles Ruiz s’enfrontaven en el segon partit de la ronda preeliminar de l’Europeu a les Illes Fèroe, que era, en teoria, un dels rivals més assequibles del grup B, el d’Andorra.

Les tricolors van sortir amb ganes en el que era el segon partit oficial de la història de la selecció femenina, però un penal al minut 18 va condicionar les aspiracions del conjunt andorrà. La portera tricolor, Anna Maria Nieto, va ser expulsada com a conseqüència del penal després de rebre una vermella directa i Rannvá Andreasen no va errar la pena màxima. Així doncs, la selecció nacional va estar més d’una hora amb una jugadora menys i, en la primera part ho van saber gestionar, rebent només un gol just abans del descans i, fins i tot, van tenir opcions d’empatar, però en la segona meitat va caure el recital de gols de les Illes Fèroe.

Les locals van arribar a marcar sis gols entre el minut 49 i la fi del partit, amb un segon gol de penal en el 83, que aquesta vegada es va arreglar amb una targeta groga per a l’autora del gol, Beatriz Moreno.

La clau de la golejada va ser una davantera composada per quatre jugadores que va fer que el partit es convertís en un quatre contra quatre, el qual van dominar clarament. «Perdre 8-0 és dur, sigui com sigui, tinguis una expulsió o no. Ara toca descansar, que avui hem fet un esforç molt gran», va comentar el tècnic de la selecció, Joan Carles Ruiz. El seleccionador va mostrar la frustració que va causar l’expulsió en l’equip: «No era el que m’esperava, està clar. Estava sent un partit igualat abans de l’expulsió i estàvem fent una bona feina», va comentar Ruiz.

La selecció té el dijous el darrer partit del preeuropeu UEFA en el qual s’enfrontarà a Geòrgia.