PUBLICITAT

Andorra La Vella

Rosa Ferrer rep la cartera del ministeri de Benestar

L’excònsol de la capital assumeix Relacions Institucionals i Treball

Per JOSEP ROMERO

Rosa Ferrer amb la ministra sortint, Cristina Rodríguez, ahir.
Rosa Ferrer amb la ministra sortint, Cristina Rodríguez, ahir. | TONY LARA
l a fins ara ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, i la nova ministra de Relacions Institucionals, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer, van escenificar ahir un nou traspàs de carteres, en aquest cas la de Benestar. 
Com en la resta de relleus, la ministra sortint va lliurar un llapis de memòria amb els dossiers del Departament, als quals Ferrer donarà continuïtat «amb una especial atenció al desenvolupament de la Llei de serveis socials i sociosanitaris», segons va indicar el Govern en un comunicat. També apunta a l’atenció social a col·lectius com la infància en risc com a prioritats de la nova titular de Benestar. 
A més, la ministra d’Afers Socials vol avançar en les línies marcades per la convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, per exemple, a través de la consecució pràctica del concepte «disseny universal», entès com el disseny de productes, entorns, programes i serveis que puguin utilitzar totes les persones. Malgrat el relleu al capdavant de Benestar, Ferrer va dir que compta amb el suport de la seva antecessora, «m’ajudarà», va afirmar. 
 
TAMBÉ ASSUMEIX TREBALL / D’altra banda, també ahir a les dependències del ministeri de Salut i Benestar es va signar el traspàs de les tasques de Treball que ara assumirà Rosa Ferrer dins de l’àrea d’Ocupació.
L’excònsol d’Andorra la Vella no ocuparà finalment la cartera de presidència, un càrrec que li atribuïen de fet totes les travesses, un cop celebrades les eleccions generals de l’1 de març passat. Ferrer s’haurà de conformar sent la titular de relacions institucionals, benestar i ocupació després que el mateix cap de Govern no s’hagi decantat per donar, de moment, a ningú aquest ministeri. 
De Ferrer dependrà el desplegament de les competències i transferències dels set comuns, després que la llei fos aprovada en la darrera sessió del Consell General de la passada legislatura. El seu tarannà dialogant en la negociació ha de permetrà conciliar els diferents interessos de cadascuna de les corporacions locals, intentant que aquestes no estirin més del braç que de la màniga. Un objectiu gens fàcil que, sens dubte, s’ha convertit en tota una prioritat per al cap de Govern en aquesta legislatura. 
Maria Rosa Ferrer Obiols va néixer l’any 1960 a Andorra la Vella. Era cònsol major de la capital fins que el passat gener hi va renunciar per presentar-se a les eleccions generals per Coalició d’Independents. Ferrer acompanyava Jordi Cinca en la llista parroquial d’Andorra la Vella de DA+Cd’I. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT