PUBLICITAT

SANT JULIÀ DE LÒRIA

Continua viva la tradició de les caramelles a Sant Julià

Hi van participar una trentena de cantaires de la Coral Rocafort

Per EL PERIÒDIC

La Coral Rocafort celebra la cantada de caramelles
La Coral Rocafort celebra la cantada de caramelles | ANA
Una trentena de cantaires de la Coral Rocafort, abillats amb la tradicional barretina en el cas dels homes, van continuar la tradició ahir oferint la cantada de caramelles a vuit racons de Sant Julià de Lòria, començant per la Casa Comuna. El repertori va tenir enguany una obra més -normalment se’n fan dues-, un clàssic de la ‘chanson française’, ‘Mon amant de Saint-Jean’, que va compartir programa amb la sardana ‘La nit de l’amor’ i l’havanera ‘Rosina’. 
 
El director de la coral, Daniel Areny, que fa 52 anys que no es perd les caramelles, va lamentar que «guardar les tradicions costa moltíssim», però tot i això va celebrar que la gent conegui bé la tradició i en gaudeixi. 
 
«Vaig començar a cantar caramelles quan era jove i ara tinc 75 anys», va assegurar el director de la Coral Rocafort, Daniel Areny, que va tenir  paraules d’agraïment pels seus mestres i responsables de la tradició, com el lauredià Agustí Marfany, el mestre de música Isidre Marvà o Josep Fontbernat. Ara bé, Areny reconeix que és «autodidacta en la direcció» i que es va posar «dins de la plaça de braus sense saber-ne».
 
Amb l’ajuda del director adjunt Òscar Sánchez, que va portar la batuta en la interpretació de ‘Mon amant de Saint-Jean’, van aconseguir continuar la tradició, enguany sense la col·laboració dels Petits Cantaires Lauredians perquè no n’eren prou gent.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT