PUBLICITAT

Andorra La Vella

Gran participació dels joves a les xerrades del FNJA

El Fòrum s’acosta als joves per aconseguir la seva implicació

Per ESTEFANIA GRACIA

Una de les xerrades informatives al Liceu Compte de Foix.
Una de les xerrades informatives al Liceu Compte de Foix. | ANA
Amb la finalitat de donar a conèixer el Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra (FNJA), el Departament de Joventut i Voluntariat està duent a terme unes xerrades informatives a tots els estudiants a partir de 16 anys dels tres sistemes educatius i de la Universitat d’Andorra. Centenars de joves han participat en les jornades, davant de la gran satisfacció dels organitzadors, doncs un dels altres objectius primordials de les xerrades, és aconseguir la màxima participació de joves per a l’Assemblea dels Joves, que tindrà lloc el 25 d’abril a les 18 hores al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. 
 
Segons el representant del FNJA, Roger Padreny, els joves estudiants que participen a les conferències, es preocupen molt per saber si el Fòrum és una institució política i com es gestionarà. El representant però, assegura que és un òrgan «que se’ns posa per llei al nostre servei perquè expressem les nostres inquietuds i propostes». Padreny ha destacat, a més, que els participants desconeixen totalment la partida pressupostària de 30.000 euros amb la que compta el Fòrum. Entre les principals preocupacions dels joves, s’hi troben també els aspectes acadèmics com les beques i l’accés al mercat laboral. 
 
Uns 70 alumnes van acudir a la xerrada sobre formació professional. Padreny admet que han tingut «més afluència de la que ens esperàvem» a més, «els joves venen a les xerrades a cegues, no coneixen el Fòrum, però un cop veuen de que estem parlant, s’interessen més per la iniciativa i s’hi volen introduir».
 
En l’aspecte de les beques, però, Padreny insisteix que si «Andorra es compara amb els països veïns com Espanya o França, la proporció de pressupost que s’hi dedica a l’adjudicació de beques és molt diferent», i «com a col·lectiu hem d’assegurar-nos que cap jove es vegi privat d’estudiar per qüestions econòmiques». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT