PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Amàlia Vinyes debuta a les illes Canàries a l’Espanyol d’asfalt

La pilot, al volant d’un Ford Fiesta R2, confia en anar a més a mida que completi el ral·li

Per JOAN JOSEP BLASCO

Amàlia Vinyes va estrenar-se amb el Ford Fiesta al Ral·li do Cocido.
Amàlia Vinyes va estrenar-se amb el Ford Fiesta al Ral·li do Cocido. | Fotoesport
Arriba l’hora de la veritat. En la seva primera temporada realitzant el programa sencer del Campionat d’Espanya de ral·lis d’asfalt Amàlia Vinyes confia en tenir una progressió constant. Amb l’experiència al costat de Cándido Carrera com a copilot, confia en aconseguir-ho.
 
La pilot andorrana va debutar fa un mes amb el Ford Fiesta R2 que condueix aquesta campanya. El vehicle està preparat per RMC Competició. Va ser al Ral·li do Cocido, del campionat gallec de l’especialitat. Va poder agafar sensacions, que confia en posar en pràctica en el Ral·li illes Canàries, que demà arrenca amb el shakedown i la primera etapa. «No hi ha dubte que el meu objectiu és aprendre i fer un ral·li a un ritme competitiu però sense obsessionar-me amb la classificació. És important fer quilòmetres i per tant aprofitar tot el traçat proposat per l’organització per anar traient conclusions», assenyala Vinyes.
 
A Gran Canària afrontarà uns trams que no coneix. «Començo de zero en aquest sentit però confio en l’experiència de Cándido i a poder conèixer les característiques d’aquestes especials en la jornada de reconeixements, almenys per estar situada en el tipus d’asfalt a superar durant les dues etapes del ral·li», admet. La prova canària compta amb un recorregut de quasi 600 quilòmetres, dels quals 180,02 són de velocitat. Consta de dotze especials, de les quals sis són diferents.
PUBLICITAT
PUBLICITAT