PUBLICITAT

Andorra la Vella

Marc G.G. demana una millora dels protocols

La comunicació de la mort d’un familiar no es fa com hauria de ser

Per EL PERIÒDIC

Jordi Domingo, ahir abans de la conferència que va oferir.
Jordi Domingo, ahir abans de la conferència que va oferir. | ANA
L’Associació Marc G.G., d’ajuda mútua per a pares que han perdut un fill, va criticar ahir les situacions que, segons ells, es produeixen sovint entre els serveis sanitaris i cossos d’emergències del Principat a l’hora de comunicar la mort d’un familiar. «Ens hem adonat, veient les experiències de la resta de famílies de l’associació, que se’ls ha comunicat la mort del seu fill de maneres incorrectes», va assegurar la presidenta, Rosa Galobardes.

És per això que han fet una demanda, a l’hospital principalment, però també a altres col·lectius perquè es millori el protocol d’actuació en aquest sentit. Tot i lamentar dificultats per posar-se en comunicació amb els responsables dels serveis de salut, van assegurar que han pogut parlar amb membres dels serveis d’urgències que han reconegut que, a voltes, aquest tipus de comunicacions es fan per telèfon o d’una manera poc especialitzada.

Galobardes va reconèixer que «no és culpa dels treballadors» tot i insistit en la necessitat d’una revisió del procediment, veient casos en què s’ha comunicat inadequadament aquestes males notícies. Segons el psiquiatra Jordi Domingo, la comunicació de la mort d’un familiar «sempre s’ha de fer en persona».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT