Remuntada exacta i amb el temps a sobre

Un assaig amb transformació a tres minuts per al final dóna el passi per als quarts

Per Iván Moure

Una imatge d'arxiu del VPC.
Una imatge d'arxiu del VPC. | EL PERIÒDIC
Tot apuntava a que el VPC donaria per acabada la temporada ahir en el partit de tornada dels vuitens de final de la Copa Pirineus. El rival, el Rabastens, partia amb un avantatge important de 48-18 aconseguit en l’anada al seu camp però l’equip que dirigeix Manolo Romo va tirar d’èpica i va capgirar la situació d’una manera que ni el millor guió de Hollywood el supera. 31-0 a l’Estadi Nacional. Ni un punt més ni un de menys. Just el que es necessitava per continuar vius en competició i a sobre, quan el temps reglamentari ja es tirava a sobre.

El protagonista indiscutible de la primera part va ser Giorgi Rekhviaixvili, malgrat que al minut 8, quan encara no havia succeït pràcticament res, va ser expulsat deu minuts Julien Ginesta. Amb un jugador menys va començar el recital del georgià. Sonarà estrany, però el VPC va arraconar el rival en el seu camp i el primer assaig va caure per inèrcia. Sense Ginesta al camp va ser Roger Fité el que va provar la transformació, sense èxit.

El segon assaig de Rekhviaixvili va arribar al minut 22 en ple allau local sobre la línia de marca del Rabastens. No fallaria Ginesta per fer pujar el 12-0 i quan semblava que amb aquest resultat s’aniria al descans, una vegada més el georgià completava un assaig que feia pujar el 17-0 al descans i apropava més al miracle.

Només iniciar-se la segona part, cap al minut 3, Roger Fité va rebre l’oval al mig del camp, es va desfer del marcador trencant així la línia defensiva rival, i quan tothom el perseguia a ell va assistir a Thomson perquè entrés pel mig. Va transformar Ginesta de nou.

Quedava tota la segona part però el VPC es va adormir, passaven els minuts i el 24-0 no es movia. Gispert va entrar a la línia de marca al minut 35, però es va liar. No pintava bé la cosa però en el 37 Tavberidze es va escapar per potència i velocitat pel mig de la defensa i va fer marca entrant entre pals. La transformació fàcil i centrada de Ginesta valia accedir als quarts de final i no va fallar. El pròxim rival no se sap encara.