PUBLICITAT

L’administració pren forma amb cinc nous secretaris d’Estat

Els alts càrrecs han estat atorgats a funcionaris amb experiència a les institucions públiques del país

La nova secretària d'Estat de Turisme i Comerç, Neus Soriano.
La nova secretària d'Estat de Turisme i Comerç, Neus Soriano. | Àlex Lara
La sessió ordinària de Consell de Ministres celebrada ahir va ratificar les presumpcions que ja corrien pels passadissos de l’òrgan administratiu i que el Butlletí Oficial de l’Estat corroborava abans no fossin notificats pel portaveu del Govern, Jordi Cinca, a la roda de premsa habitual després de la trobada: s’han trobat els perfils adequats a cinc secretaries d’Estat la tutela de les quals era deserta. Els nous càrrecs es distribuiran entre els ministeris de Salut, Benestar i Ocupació, el de Turisme i Comerç, el de l’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions i, per últim, Funció Pública, cartera que encara no ha estat adjudicada.
 
Caterina Juan i Ester Fenoll donaran suport a Rosa Ferrer dirigint respectivament Ocupació i Afers Socials. Juan ja havia treballat amb l’excònsol de la capital dirigint el departament de Gestió i Desenvolupament de Persones. De la seva banda, Fenoll, és l’actual gerent de la Fundació Privada Tutelar i es manifesta «la il·lusió i respecte del nou repte». 
 
El fins ara responsable del departament de Sistemes de la Informació, Antoni Rodríguez, gestionarà  a proposta de Jordi Alcobé la primera de les seves delegacions, Administració Pública. Neus Soriano fa el salt de la coordinació del departament d’Economia –que ostentava d’ençà abril del 2013– a la conducció de la branca de Turisme i Comerç, en mans de Francesc Camp. Torna a recaure sobre Joan Blasi, veterà en la matèria, la secretaria de Funció Pública per a la que encara no s’ha designat ministre. El gabinet governamental segueix amb l’estructuració dels càrrecs més elevats en la jerarquia de l’administració i preveu comunicar noves posicions els propers dies.


Aprovat el reglament de revisió de tributs/ La reunió de ministres celebrada ahir també va servir per aprovar punts per a l’actualització de la Llei de bases de l’ordenament tributari. El reglament de revisió en via administrativa dels actes d’aplicació dels tributs impulsat pel ministre de Finances, Jordi Cinca, amplia aspectes relatius a la comissió Tècnica Tributària, al recurs en via administrativa, a les garanties que suspenen la seva execució i als procediments especials de revisió, especialment el dret de devolució d’ingressos indeguts.

Cinc agents inicien un període de prova/ Durant dotze mesos, cinc agents que recentment finalitzaven el període d’aprenentatge de la professió, es posaran a prova en l’àmbit per demostrar les seves capacitats per accedir definitivament al cos de Policia. Aquesta nova promoció d’alumnes agents de Policia correspon a la número 52, es van incorporar a la formació inicial del Departament de Policia el 29 de setembre del 2014 fins al 30 d’abril del 2015 després d’haver obtingut plaça a través d’un edicte.

STA i CTRASA ja tenen Consell administrador/ El ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions,
Jordi Alcobé serà l’encarregat de presidir el Consell d’Administració del Servei de Telecomunicacions d’Andorra (STA). L’acompanyaran Jordi Cinca, Jordi Nadal, Antoni Ambatlle, Joan-Marc Lauga i Josep Maria Missé fins que no entri en vigor la Llei de creació de la societat pública Andorra Telecom. 
Sílvia Calvó i Jordi Cinca representaran el Govern a la Junta General d’Accionistes de la societat CTRASA.

Es reformarà la façana de l’escola laurediana/ El Govern va licitar el projecte de millora de part de la façana de les escoles de Sant Julià de Lòria.
El Ministeri d’Educació i Joventut va demanar la realització d’aquests treballs, que consisteixen en l’eliminació de l’actual mur cortina,amb certs problemes d’inestabilitat, construcció de paret amb aïllament tèrmic i canvi de finestres. Aquests treballs milloraran l’eficiència energètica i la seguretat d’aquesta part de l’edifici. El projectes s’executarà en sis setmanes, durant l’estiu.

Obert un concurs per adjudicar barreres/ El Butlletí Oficial (BOPA) publicarà la setmana vinent l’edicte pel qual s’obre el termini per presentar-se al concurs públic per al subministrament de barreres de seguretat i protecció de motocicletes per carreteres generals i secundàries per aquest any 2015. 
Enguany es dotarà d’aquests equipaments un tram de 3,5 quilòmetres, augmentant en 1,3 quilòmetres les xarxes viàries reforçades en diferents parròquies durant l’exercici passat. 

 
PUBLICITAT
PUBLICITAT