PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Judici contra una banda de contrabandistes de l’Aude

Entre els deu membres del grup haurien passat més de 20.000 cartrons

Per EL PERIÒDIC

El material confiscat durant l’escorcoll de la Gendarmeria.
El material confiscat durant l’escorcoll de la Gendarmeria. | CLAUDE BOYER
El Tribunal Penal de Carcassona jutjarà el proper 4 de maig a 10 persones acusades de muntar una xarxa de contraban entre Andorra i l’Aude que haurien passat uns 20.000 cartrons de tabac entre els anys 2011 i 2012.
Els 10 homes, de nacionalitat búlgara i residents a Carcassona, Lezignan Berriedale i Limoux, van muntar una extensa xarxa entre Andorra i l’Aude, a la regió del Llenguadoc-Rosselló, i van ser capturats a finals de juny del 2012 en una macro operació conjunta entre el departament de duanes i la gendarmeria francesa. En el moment de la detenció se’ls va trobar 40.000 euros en efectiu, 1.000 paquets de cigarrets, material informàtic i una motocicleta de muntanya amb la que haurien passat part de la mercaderia per la frontera.
Es calcula que la banda hauria guanyat més de 300.000 euros durant els dos anys que va estar activa. L’agrupació d’estanquers de l’Aude, demana 50.000 euros de compensació, que seria la quantitat estimada de diners que van deixar de guanyar a causa de l’activitat de la xarxa a la zona.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT