PUBLICITAT

Andorra La Vella

S’edita un nou manual de l’urbanisme andorrà

L’obra de Casadevall i Casajuana analitza la Llei d’ordenació

Per ESTEFANIA GRACIA

Presentació de l’obra d’Enric Casadevall Pallé i Joan Casajuana Garrigós, ahir.
Presentació de l’obra d’Enric Casadevall Pallé i Joan Casajuana Garrigós, ahir. | UDA
La Universitat d’Andorra (UdA) i la Fundació Crèdit Andorrà han publicat el llibre ‘Introducció al dret de l’urbanisme d’Andorra’, obra d’Enric Casadevall Pallé i Joan Casajuana Garrigós. La nova publicació analitza en profunditat la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme.  El volum es va presentat en públic ahir a Sant Julià de Lòria a la mateixa Universitat, en un acte que va comptar amb la participació de Pere Pastor Vilanova, nou jutge d’Andorra al Tribunal Europeu de Drets de l’Home i autor del pròleg.
 
Amb aquesta publicació, la Universitat d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà sumen una nova edició a la col·lecció de títols Dret andorrà amb l’objectiu d’oferir, per primer cop al país, les bases dels diferents àmbits del nostre dret. A més, aquesta col·lecció està realitzada per professionals del dret que participen al postgrau en Dret andorrà, iniciat l’any 2000 i fruit de la col·laboració entre la Universitat d’Andorra, el Consell Superior de la Justícia, l’Institut d’Estudis Andorrans i la Fundació Crèdit Andorrà. En aquest aspecte, Casadevall va explicar que l’urbanisme d’un país va vinculat amb l’activitat econòmica i amb una sèrie d’elements que no són purament urbanístics, per tant, com que l’economia en els últims anys ha estat dolenta, també ha repercutit en l’urbanisme, però «és una pràctica que tornarà a augmentar perquè el desenvolupament a Andorra no ha acabat». 
 
Una de les especificitats de l’urbanisme andorrà és que tot el sòl està qualificat d’urbanitzable i no hi ha sòl programat, però segons Casadevall, «l’urbanisme és fruit de moltes decisions». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT