PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El doblet o una plaça europea

L’FC Santa Coloma i la UE Sant Julià es disputen diumenge la Copa Constitució amb un lloc a Europa com a principal motivació per als lauredians

Per Albert Canes

Juanfer Laín i i Éric González es disputen la pilota, diumenge passat de l’última jornada del ‘play-off’ pel títol a Aixovall.
Juanfer Laín i i Éric González es disputen la pilota, diumenge passat de l’última jornada del ‘play-off’ pel títol a Aixovall. | TONY LARA
Tot just fa cinc dies que va finalitzar la Lliga Nacional amb la coronació de l’FC Santa Coloma com a campió després de vèncer en el clàssic. D’aquí a només dos dies ja torna l’espectacle futbolístic a Andorra, amb una emocionant final de la Copa Constitució entre l’FC Santa Coloma i la UE Sant Julià. Tot i que el dos partits entre els conjunt lauredià i el colomenc només estan separats per una setmana, serà un duel totalment diferent. No només perquè la competició no és la mateixa, sinó per tot el que comportaria un triomf a cadascun dels dos equips.
 
Per a la UE Sant Julià una victòria significaria la segona Copa Constitució de manera consecutiva i la cinquena en el total de la seva història. Però en la ment dels de Raúl Cañete hi ha assolir la darrera plaça europea en joc, la qual comporta guanyar la Copa, i no la volen deixar escapar. En cas de cedir, seria la UE Santa Coloma qui ocuparia la darrera plaça europea ja que és el tercer classificat a la Lliga. «Guanyar la Copa motiva, però tot el que suposa obtenir una plaça europea és molt important, no només a nivell econòmic, també a nivell esportiu perquè molts jugadors volen jugar a Europa», comenta el tècnic del Sant Julià, Raúl Cañete, que afronta el partit amb el dubte de Valentín Spano, que té un petit esquinç al genoll. Per als lauredians serà més que una final: «Ens juguem tota la temporada i la que ve. Una plaça europea és un premi econòmic important per al club». Amb cinc partits disputats entre els dos equips aquesta temporada, Cañete coneix bé l’equip colomenc. «Per a mi, són ells els favorits, perquè són els campions i tenen la millor plantilla de tota la Lliga», comenta l’entrenador. 
 
Per altra banda, el vigent campió de la Lliga, l’FC Santa Coloma buscarà obtenir el doblet, arrodonint una temporada que no va començar del tot bé per als de Richard Imbernón. En cas de triomf colomenc, seria el quart doblet en la història de l’FC Santa Coloma, però més rellevant és la xifra que correspon al nombre de títols obtinguts. Els colomencs tenen vuit trofeus a les seves vitrines de la Copa Constitució i aquesta podria ser la novena. Malgrat la història amb la Copa, el club presidit per Alain Molné no la guanya des de la temporada 2011-12. Imbernón té clar que els lauredians es juguen la temporada en un partit i sap que serà un duel molt diferent al de diumenge passat ja que el Sant Julià no farà rotacions i sortirà amb els titulars. «Hem guanyat la Lliga, però ells ens van guanyar la Supercopa. Per números, potser som favorits però en una final pot passar de tot i ells s’ho juguen tot a un partit» exposa l’entrenador, que lloa el bon nivell de l’equip lauredià: «A davant, tenen un nivell molt bo i són molt ràpids». 
 
El seu jugadors, amb els deures ja fets després d’haver assolir la Lliga, que era l’objectiu principal del club, «sortirà al camp a gaudir i s’ho agafaran com un premi», segons el tècnic, que vol «demostrar que no hem guanyat la Lliga per casualitat». 
 
Els dos entrenadors van coincidir en el fet que la plaça europea en joc juga un paper molt important en el guió de la final i farà que el Sant Julià arribi amb més al·licients a la final. «Ens beneficia que nosaltres no tenim els deures fets. Ens ho juguem tot i sortirem amb molta intensitat» afirma Cañete, que no vol desaprofitar l’oportunitat de dependre d’ells mateixos per anar a Europa. «Tenim una motivació extra i és un títol que ens agrada perquè has d’estar al 100%. A més, volem revalidar el títol, com ha fet el Santa Coloma amb la Lliga», conclou Cañete.
PUBLICITAT
PUBLICITAT