PUBLICITAT

Paraula de Pedro García

El conegut «Hermano Mayor» visitarà el Principat i oferirà una ponència el proper 3 de juny

Pedro García Aguado
Pedro García Aguado | El Periòdic
Ja fa alguns anys que Pedro García Aguado (Madrid, 1967) es va convertir en un personatge catòdic i en un coach de cert prestigi. Toto, com era conegut en la seva etapa com a professional del waterpolo, va encaminar la seva vida professional en el món de l’ajuda a persones necessitades. Un cop va penjar el casquet i va veure que la seva dura experiència personal podia fer obrir els ulls a adolescents problemàtics, García Aguado va desenvolupa el paper de bon samarità a la perfecció i, des de fa sis anys, s’ha convertit en l’Hermano Mayor  de tota Espanya. A més, compagina les seves tasques televisives amb l’assessoria especialitzada en diferents àrees, tant d’addicció com conductuals. 
Aquest és un dels motius que  ha fet que Andorra s’hagi creuat en la trajectòria de Pedro García. El proper 3 de juny, i de la mà d’AndBank, impartirà una xerrada amb el professor de secundària i assessor d’alumnes amb problemes de motivació, conducta o aprenentatge, Francisco Castaño Meno. Amb el títol Aprendre a Educar: Com fer dels nostres fills persones felices el col·loqui oferirà aportar, des de la seva perspectiva com a professionals i com a pares, diferents casos pràctics, anècdotes, vídeos i pautes per afrontar situacions del dia a dia amb els fills. En aquest sentit, en unes jornades celebrades a Espanya, Pedro Garcia va explicar que «si no existeix psicopatologia en el menors, els pares són els veritables responsables de la conflictivitat en el 100% dels casos». Tot i això, l’ex campió olímpic va afegir que «quan el jove es comporta de certa forma se l’ha de fer veure que també és responsable». 
Garcia Aguado i Francisco Castaño són també coautors del llibre Aprender a educar. Evitar el mal comportamiento y el fracaso escolar, del que han venut més de 20.000 exemplars des de la seva publicació al setembre del 2014, i que ha arribat ja a la quarta edició. Igualment, són els creadors del projecte Aprenderaeducar.org on els objectius principals són la sensibilització, prevenció i actuació davant els problemes de conducta que poden sorgir des de que els nens són petits i fins a l’adolescència.
 
Xerrada de tres blocs/ La conferència que oferirà Pedro García al Centre de Congressos d’Andorra la Vella constarà de tres parts. En la primera, s’exposarà com ha canviat l’educació en els últims 25 anys, tant en l’àmbit familiar com en l’escolar, de les escoles, els drets i deures dels nens i les noves tecnologies. En el segon bloc es tractaran «les regles del joc» normes i límits, així com de la comunicació i l’empatia. En l’última part del col·loqui es parlarà dels valors en l’educació, el perquè s’han perdut i de com recuperar-los, també sobre el fracàs escolar i la relació família-escola. 
Al final de la conferència hi haurà l’oportunitat de realitzar preguntes per poder traslladar als ponents els dubtes o qüestions que hagin quedat sense resoldre. Més de 25.000 persones de diferents poblacions d’Espanya que ja han assistit confirmen l’èxit d’aquesta xerrada.
A banda del seu destacat paper en el programa de Cuatro i altres col·laboracions televisives, com ara El Campamento, Toto García Aguado va ser un dels millors waterpolistes espanyols de tots els temps, subcampió a Barcelona’92, campió olímpic a Atlanta’96, campió del Món a Perth ’98, 565 vegades internacional amb Espanya, 7 cops campió de lliga, i en 6 ocasions campió de la Copa del Rei, entre d’altres premis.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT