PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El contraban de l’Alt Urgell, tema principal de ‘Sense ficció’

TV3 s’endinsa a la Guàrdia Civil i els Mossos de la comarca

Per EL PERIÒDIC

Un moment del documental ‘Contraban’ del programa ‘Sense Ficció’ emès ahir a TV3.
Un moment del documental ‘Contraban’ del programa ‘Sense Ficció’ emès ahir a TV3. | EL PERIÒDIC
El programa ‘Sense ficció’ de TV3 va estrenar ahir a les 21:55 hores, el documental ‘Contraban’, una peça centrada en el tràfic de tabac i concretament en el que afecta la frontera entre l’Alt Urgell i Andorra.
Segons van explicar els seus autors, el reportatge parteix de la base que «de contraban de tabac entre Andorra i Espanya se n’ha fet tota la vida», però que «avui les regles del joc entre contrabandistes i forces de seguretat són unes altres» ja que «la tecnologia permet veure coses que abans era impossible i aconseguir proves inculpatòries que detallen la freqüència del delicte o la identitat dels implicats».
 
En el documental, es van seguir als diferents protagonistes, es va participar en les batudes nocturnes que fa la Guàrdia Civil per les muntanyes de l’Alt Urgell i van acompanyar els Mossos d’Esquadra entrant a diversos domicilis per fer-hi escorcolls i detenir sospitosos de contraban. D’altra banda, es van filmar les compareixences judicials dels detinguts. I, alhora, es va seguir un grup de fardellers que baixaven amb les caixes de tabac a l’esquena i mostrant així les dures condicions en què fan el recorregut. En l’audiovisual també es va parlar del ressò que van generar les grans operacions contra el contraban que s’han dut a terme els darrers anys a l’Alt Urgell i que han implicat càrrecs polítics, però també alguns agents de la Guàrdia Civil, juntament amb molts veïns de l’Alt Urgell i Andorra, entrevistant, a més, a alcaldes i personatges de renom de la comarca. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT