PUBLICITAT

Reykjavík

Sansa i Guri opten a penjar-se una medalla

Les marques dels atletes es veuran afectades perquè la previsió de la jornada és de pluja, vent i fred

Per #GASS

Isús, en el moment de prendre la sortida de la prova dels 800 metres.
Isús, en el moment de prendre la sortida de la prova dels 800 metres. | RUV
La segona jornada de la competició d’atletisme es disputa avui al Laugardalsvöllur Stadium. Quatre andorrans entren en escena, amb la possibilitat d’aconseguir medalles per les marques en què arriben a Islàndia. Són Pep Sansa i Clàudia Guri. S’espera una jornada amb pluja, vent i fred, el que condicionarà l’actuació de tots els esportistes.
 
En els 3.000 metres obstacles Sansa provarà de pujar al podi, com va aconseguir en la darrera edició dels Jocs dels Petits Estats, quan es va adjudicar la medalla de bronze. «Caldrà veure com es troba i si està per fer menys de 9.40 minuts. Podrà lluitar pel bronze», comenta Abraham Férriz, director tècnic de la Federació Andorrana d’Atletisme. El monegasc Zouhair Ouerdi, or fa dos anys a Luxemburg, és el màxim favorit a la victòria.
Després de tenir una actuació discreta en el salt de llargada, Guri participa en el d’alçada. En la primera jornada el fred la va afectar, un fet amb el que es trobarà també avui. Aquesta és una circumstància que patiran els atletes. «Físicament perjudicarà a tothom per igual. Marcarà la diferència com es pugui adaptar cadascú», indica Férriz. En aquestes condicions obtenen marques inferiors amb les que arriben a Islàndia, pel que tindran més opcions d’èxit «qui menys errors cometi». La favorita és la luxemburguesa Cathy Zimmer.
 
En els 200 metres llisos Mikel de Sa buscarà un lloc en la final. En la prova de l’hectòmetre de dimarts se li va escapar aquest objectiu per només tres centèssimes. Disputarà la primera de les semifinals en el quart carrer, en una cita en la que hi participen tretze atletes. Els vuit millors cronos es classifiquen per a la final. Laia Isús també torna al tartan i ho farà en els 1.500 metres. Intentarà superar alguna de les corredores que són als Jocs amb una millor marca en la distància. Té opcions de fer-se amb la setena plaça, i amb una bona cursa fins i tot podria escalar fins al sisè lloc.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT