PUBLICITAT

Andorra La Vella

Obren projectes de formació financera, tecnologia i turisme

La iniciativa sorgeix del 12è clúster d’educació de la iniciativa Actua

Per EL PERIÒDIC

Foto d'arxiu d'uns joves estudiants davant de la façana de la UDA.
Foto d'arxiu d'uns joves estudiants davant de la façana de la UDA. | TONY LARA
Es materialitzen tres nous projectes formatius al Principat, relacionats amb àmbits en proliferació i d’importància al país, com són el turisme, el món financer i la tecnologia. Els cursos van ser presentats a la 12a edició del clúster d’Educació de la iniciativa Actua per part del líder de la sessió educativa, Ferran Costa. Entre les proposicions, cal destacar el postgrau en cirurgia refractiva i intraocular impartir a la Universitat d’Andorra (UdA).
 
Per incetivar l’educació, una iniciativa per endinsar els més petits en l’ingent orbe tecnològic. El mètode per a fer-ho és el computational thinking, que utilitza tècniques desenvolupades per instruccions internacionals, com podria ser el llenguatge Scratch.
 
Relacionat amb el tema financer, diverses iniciatives formatives tindran l’objectiu d’acostar l’oferta i assessorament financer a les necessitats dels clients. Un dels propulsors, Jordi Pumarola, va destacar la importància de formar infants i adults en aquest àmbit per fer prendre consciència de la importància de la planificació financera.
 
Per últim, s’adhereix a l’oferta actualment existent un altre curs relacionat amb un sector clau: el turisme. Durant el transcurs del dotzè Actua, es va presentar una iniciativa impulsada per una escola d’hosteleria internacional, amb un model de negoci consolidat a una vintena de països d’arreu. L’objectiu és fomentar l’educació de caire turístic mitjançant una escola de renom a Andorra. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT