PUBLICITAT

SANT JULIÀ DE LÒRIA

La UdA vol oferir un postgrau de muntanya i turisme rural

La formació universitària es dissenyarà amb la col·laboració de la UAB

Per EL PERIÒDIC

El ministre Eric Jover, al centre, en les conclusions de les jornades.
El ministre Eric Jover, al centre, en les conclusions de les jornades. | ANA / G. LL. T.
El Govern i la Universitat d’Andorra (UdA) volen fomentar la formació universitària en l’àmbit del turisme rural i de muntanya i es plantegen crear un postgrau universitari. L’objectiu és fer avançar el país en aquest àmbit turístic poc explotat fins ara mitjançant l’educació superior.

El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, va manifestar-se «més ambiciós» a l’hora d’aspirar a tenir una major oferta universitària en aquest àmbit. Jover ho va dir durant les conclusions de les primeres Jornades tècniques sobre turisme rural i de muntanya a Andorra i el Pallars Jussà, que es van celebrar divendres i dissabte a Andorra la Vella. Les jornades han estat organitzades per Jussactiu, la UdA i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), les dues universitats que liderarien la formació superior en matèria de muntanya.

La trobada va servir per posar la primera pedra de cara a una futura formació universitària encarada al turisme rural i de muntanya al Pirineu. Jover va remarcar la importància d’apostar pel «capital humà» si es vol explorar aquest tipus de turisme, que pot ser complementari al model actual, informa l’ANA.

Jover va subratllar la necessitat de col·laborar amb les comarques pirinenques ja que hi ha àmbits «on no té sentit anar sols ni fer-nos la competència». El disseny de la formació, o sistema de formacions, es va definiri després de dues jornades d’anàlisi de les diferents realitats i necessitats que tenen Andorra, el Pallars Jussà i el Pirineu en general en l’àmbit turístic.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT