PUBLICITAT

Reykjavík

Vòlei platja: Remuntada i or

Folguera i Da Silva perden el primer set, però s’acaben imposant a Liechtenstein

Per #GASS

Xavi Folguera i Geni da Silva amb la medalla d’or penjada al coll, dissabte després del partit contra Liechtenstein.
Xavi Folguera i Geni da Silva amb la medalla d’or penjada al coll, dissabte després del partit contra Liechtenstein. | M. R. / FAV
Merescut, molt merescut el triomf de Geni da Silva i Xavi Folguera en els Jocs dels Petits Estats d’Islàndia 2015 en el vòlei platja. No va ser fàcil, i es va patir, però finalment la parella d’Andorra es va penjar l’or després d’una setmana gairebé perfecta a nivell de joc.
 
La cosa no va començar bé per als dos representants del Principat: en el primer set van caure per un ajustat 21-17 després d’errar en algunes passades en forma d’imprecisions i el joc de Liechtenstein era més sòlid. En el segon parcial, els dos andorrans van seguir per darrera en el marcador, i es van col·locar amb un 12-8 en contra. Però en aquest punt, Xavi Folguera va prendre el servei i la dinàmica del partit va canviar radicalment en favor de la parella tricolor. Gràcies a la potència de l’ex jugador del Unicaja Almeria, Andorra va sumar set punts seguits que van capgirar el marcador. En la resta del segon set, els dos representants tricolors van saber mantenir la diferència, tot i que va ser molt ajustat, i va finalitzar amb un 20-22. En l’últim i definitiu set, la dinàmica favorable a Andorra imposada en el segon parcial va seguir present i Folguera i Da Silva van guanyar per 7-15, assegurant el tercer or de la delegació andorrana en els Jocs dels 2015. 
 
«És un or totalment merescut, i molt meritori pel poc temps que vam tenir de preparació. La resta d’equips va tenir-ne molt més que nosaltres. Liechtenstein va fer un estatge d’una setmana a Turquia. Arribàvem amb aquesta incògnita de saber com ens trobaríem i amb el pas dels partits hem anat agafant confiança», va comentar el director tècnic de la Federació Andorrana de Vòlei, Miqui Ripoll, que ha acompanyat al llarg de la setmana els dos jugadors a Islàndia. En tota la competició, Folguera i Da Silva només han perdut un set entre els cinc partits que han disputat, comptant els tres duels de la fase de grups, la semifinal i la final, en la qual es va cedir aquest set, davant Liechtenstein. «El servei del Xavi va ser clau. Semblava que no hi havia manera d’atrapar-los, i ell va agafar la responsabilitat del servei i no el van poder aturar. El set punts seguits ens va donar confiança i a ells el va passar al contrari. Van començar a venir-se avall. La història del partit va canviar molt», va explicar Ripoll. 
 
El director tècnic va fer un balanç molt positiu de com ha anat tota la setmana, sobretot pel joc mostrat durant tots els enfrontaments que han realitzat: «Ens ha quedat una sensació molt bona sobretot per la solidesa amb la qual hem jugat durant tot el torneig. Sabíem que ens tocaria patir en la final. Si lluites per l’or és el que toca». 
 
És el primer or que es penja Da Silva en uns Jocs dels Petits Estats, mentre que Folguera ja n’acumula dos. El jugador culmina així una temporada per emmarcar després de vèncer també la Superlliga espanyola amb el seu ex equip.
PUBLICITAT
PUBLICITAT