PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Pèrdua de temps en la contrarrellotge per equips

Costa és a 46 segons del líder i Purito a 1.05 minuts

Per JOAN JOSEP BLASCO

El Movistar d'Alejandro Valverde, en la contrarrellotge per equips.
El Movistar d'Alejandro Valverde, en la contrarrellotge per equips. | AFP
Els dos residents, Joaquim Purito Rodríguez (Katusha) i Rui Costa (Lampre-Merida), que es troben disputant el Criterium Dauphiné van veure com es distanciaven dels primers llocs i d’alguns dels favorits en la tercera etapa, que consistia en una contrarrellotge per equips de 24,5 quilòmetres, entre les localitats de Roanne i Montagny.
 
El dia d’ahir va ser destacat perquè feia 35 anys que la prova francesa no acollia una contrarrellotge per equips. La darrera ocasió va ser el 1980, quan va vèncer el Miko-Mercier. El traçat era més pla que el que els corredors es trobaran dintre d’un mes en la novena etapa del Tour de França. Afrontaven 333 metres de desnivell. El conjunt més ràpid va ser el BMC, que es va endur la victòria de la jornada amb un temps de 29,58 minuts. A continuació es van classificar l’Astana a quatre segons i el Movistar a cinc. El Lampre-Merida va concoure vuitè a 47 i el Katusha a 1.05, pel que tant Costa com Purito perden temps en la general.
 
El nou líder és ara l’australià Rohan Dennis. El triomf del seu equip en la contrarrellotge li va servir per col·locar-se en la primera posició, amb un registre de 8.00.37 hores. Amb el mateix temps es troba el nord-americà Tejay van Gareren, company seu d’equip. Tercer a quatre segons se sitúa l’ucrainès Andriy Grivko (Astana). Costa ocupa la 29a posició a 46 segons i Purito 58è a 1.05 minuts. Favorits com l’italià Vincenzo Nibali (Astana) és a quatre segons del líder, l’espanyol Alejandro Valverde (Movistar) a cinc i el britànic Chris Froome (Sky) a 35. La quarta etapa es desenvolupa avui amb un recorregut a completar de 228 km entre Anneyron i Porte de DrômArdèche.
PUBLICITAT
PUBLICITAT