PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Bakú 2015: Exigència màxima

Els Jocs Europeus de Bakú s’inicien avui, tot i que cap andorrà entrarà en acció fins el dimarts, en el tir

Per ALBERT CANES

Laura Sallés, en uns Jocs dels Petits Estats.
Laura Sallés, en uns Jocs dels Petits Estats. | TONY LARA
La primera edició dels Jocs Europeus, que es celebra a la ciutat azerbaidjanesa de Bakú des d’avui fins el 28 de juny, comptarà amb 27 atletes d’Andorra repartits en sis esports diferents: Tir, ciclisme de carretera, natació, judo, bàsquet 3x3 i atletisme, sent aquest el que porta més atletes d’Andorra, amb un total de 19. 
 
En un principi, havien de ser 23 esportistes que havien de viatjar a Bakú per competir en les diferents proves d’atletisme, però les lesions de Toni Bernadó i Fanny Sebastián ha reduït la delegació, així com les sancions de Kevin Poulet i Carles Gómez. Avui es celebra la cerimònia d’inauguració a les17h , hora d’Andorra, però alguns esports ja es començaran a disputar, com la natació sincronitzada o el waterpolo. No hi haurà cap andorrà en acció fins el 16 de juny, dia en què es disputa la prova de tir en la qual hi serà Esther Barrugués, banderera avui a la cerimònia inaugural, i que competirà amb el rifle d’aire en els 10m de distància. 
 
Davant professionals

En bàsquet, es jugarà el 3x3 amb Oriol Fernàndez, Cinto Gabriel, Rafa Casals i Jordi Fernàndez, que va substituir Albert Ros per la marxa d’aquest del país. Davant seu tindran jugadors professionals, per la qual cosa està complicat obtenir un gran resultat, tot i que els jugadors intentaran lluitar per algun triomf. Abans, es provaran en un triangular amistós davant la selecció espanyola, amb Nacho Martín, jugador de l’Estudiantes al capdavant, i una selecció de Tarragona.
 
Sallés, a superar una ronda

L’exigència també serà màxima per a una de les millors esportistes d’Andorra, Laura Sallés, que afronta l’Europeu amb el desig de passar alguna ronda, «si el sorteig surt favorable», segons indica el director tècnic de la Federació Andorrana de Judo, Toni Besolí. Malgrat tot, la judoka sap la dificultat que tindrà pel gran nivell que es trobarà entre les 31 rivals que seran a Bakú. 
 
Rodríguez, a per les marques

En natació es disputarà el Campionat Júnior i Andorra tindrà com a representant a Èric Rodríguez, de 16 anys, que va assolir la marca mínima en els 50 metres lliures, però també participarà en els 100m lliures i els 50m braça, en les quals els objectius són assolir la millor marca personal, ja que l’elevat nivell no permetrà buscar arribar a obtenir grans resultats a nivell de classificació. 
 
Incògnita en ciclisme

David Albós serà l’únic andorrà en els ciclisme de carretera, el qual es dividirà en la cursa de ruta i la contrarellotge. «No sé com serà el recorregut, a la web no queda clar. És una incògnita per a mi. En tinc moltes ganes, però arriba una mica aviat perquè al juny no estem en la mateixa forma que al setembre perquè a l’hivern no es pot entrenar», va comentar Albós, que és conscient del nivell elevat amb què es trobarà ja que hi haurà corredors professionals.
PUBLICITAT
PUBLICITAT