PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Escaldes no tanca la porta a ampliar la Nit Vivand a Meritxell

El Comú desconeix la proposta de comerciants i corporació

Per JOSEP ROMERO

Cartell promocional de la zona comercial del Vivand a l’avinguda Carlemany.
Cartell promocional de la zona comercial del Vivand a l’avinguda Carlemany. | TONY LARA
El Comú d’Escaldes-Engordany no veuria amb mals ulls que la propera edició de la Nit Vivand s’ampliés a les avingudes Meritxell i a la zona de Riberaygua –Travesseres, una vegada s’ha desvetllat que les associacions que les apleguen han establert els primers contactes amb la corporació de la capital per poder tirar endavant la proposta. 
 
El conseller escaldenc de serveis, Josep Tudel, va explicar a EL PERIÒDIC que «la porta no està tancada per unir esforços en favor del comerç  de la parròquia i, per extensió, de tot el país». Tot i així va puntualitzar que «cap membre del Comú d’Andorra la Vella s’ha posat en contacte amb nosaltres per informar-nos sobre les intencions dels comerciants i restauradors». En qualsevol cas, Tudel va subratllar que «Vivand va lligat a una zona que és per a vianants» per la qual cosa caldria treballar la proposta per poder adaptar-la a la realitat existent. El representant comunal no va amagar, no obstant, la seva sorpresa pels contactes que mantenen les parts implicades a la capital, assegurant que en las reunions que mantenen periòdicament amb Andorra Turisme «mai s’ha fet cap mena de comentari ni s’ha fet cap tipus d’insinuació sobre les intencions al respecte de les entitats dels principals eixos comercials de la capital». 
Tal i com va avançar EL PERIÒDIC en la seva edició del dissabte passat, les negociacions que mantenen les agrupacions de comerciants van encaminades a la confecció d’un pla de treball que estableixi quines seran les accions de dinamització que es portaran a terme la nit del 10 d’octubre donant per fet que s’afegiran a la jornada fins a les 12 de la nit. Se sumaran així als establiments de l’avinguda Carlemany – des del carrer de la Unió fins a la part alta– i els carrers adjacents. 
 
LA NOVA ASSOCIACIÓ DE COMERCIANTS/  D’altra banda, Tudel va manifestar que la nova associació de comerciants que agruparà als comerciants, hotelers i restauradors es constituirà durant una assemblea que tindrà lloc durant el proper mes de juliol.  El Comú té pràcticament enllestida la proposta d’estatuts amb l’objectiu «de sumar esforços entre els diferents agents econòmics de la parròquia». La Junta de l’entitat estarà formada per «les set tipologies d’establiments existents» com ara els grans i petits comerços, els de la part alta de Carlemany  i del seu entorn, de la part mitjana i de la part baixa. També hi seran representats els hotelers i restauradors. Tudel creu que la nova associació gremial participarà activament en la Nit Vivand però no fins al punt que es deixi en les seves mans l’ organització de l’esdeveniment que continuarà sent responsabilitat de la corporació. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT