PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La selecció sub-21 es fa gran

Un gol de penal d’Aaron xutat a l’estil Panenka permet sumar la primera victòria oficial

Per JOAN JOSEP BLASCO

Aláez supera Sirgedas i Cerkauskas, que li surten al pas, ahir.
Aláez supera Sirgedas i Cerkauskas, que li surten al pas, ahir. | Tony Lara
Dia històric pel futbol andorrà. La selecció sub-21, que anteriorment havia sumat algun empat, aconsegueix per fi estrenar el seu palmarès de triomfs. Va aconseguir aquesta fita contra Lituània, en una data que queda marcada en la història del futbol nacional. Els joves també es fan valer i tenen ganes de demostrar que pugen amb força.
 
La selecció va complir amb la fita de saber frenar la sortida del rival. I no només ho va aconseguir de principi, sinó durant tota la primera part. Els bàltics portaven la iniciativa, però no creaven perill. Qui primer va avisar era Fernandes, amb un centre xut que blocava el porter. En l’altra àrea Silverio va estar encertat posant una mà salvadora a xut de Kazlauskas per enviar la pilota a córner.
 
La segona part començava de la millor manera. Simkus cometia penal sobre Fernandes. Aaron, amb sang freda, el llançava a l’estil a Panenka i posava per davant els andorrans. S’esperava una atac lituà total per provar de capgirar el marcador, però la selecció es trobava ben posicionada i no ho va permetre. I ho feia amb tranquil·litat, sense patir. L’equip estava molt seriós sobre el terreny de joc. Al minut 62 un cop de cap fluix de Segzda es col·lava dins la porteria, però Llovera rebutjava la pilota sobre la mateixa línia de gol. Només en el darrer quart d’hora es va veure a una Andorra més tancada al darrera. Cometia l’error de permetre faltes laterals que facilitaven als lituans crear ocasions del no res. La millor era de Tamulevicius, que tot sol es va trobar amb un encertat Silverio. La situació es posava millor quan a cinc minuts per al final Sirgedas veia la segona targeta groga i deixava el seu equip amb un menys. I encara es produiria una darrera expulsió en els darrers instants, amb Kazlaukas veient la vermella directa per una agressió. el col·legiat va allargar el matx cinc minuts, però la selecció va aguantar-ho bé i amb el xiulet final l’eufòria es va desfermar sobre el mateix terreny de joc.
 
«Estem demostrant que tenen futur»
 
Algun dia havia d’arribar aquest primer triomf. I alguna cosa es palpava en l’ambient. «Estàvem convençuts que seria un dia gran», admetia el tècnic després del matx. El que es va aconseguir demostra que «estem davant d’una generació que té alguna cosa especial», amb una sèrie de jugadors que «estem demostrant que tenen futur i ganes de fer quelcom gran al futbol andorrà». A pesar de la joventut d’aquest equip, estan mostrant un compromís que els reforça en cada matx que juguen, com el primer de la fase a Irlanda: «Tenim un grup de futbolistes que creuen en la feina que fan».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT