PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La reestructuració de grups perjudica a la tricolor

La selecció es veu enquadrada amb Uruguai, Letònia i Bulgària, tres dels equips més potents

Per A. C.

Imatge d'un dels partits realitzats el 2014 d'un torneig internacional.
Imatge d'un dels partits realitzats el 2014 d'un torneig internacional. | ÀLEX LARA
Un total de 16 seleccions inicien avui el Mundial B d’handbol a Kosovo i per primera vegada hi haurà representació andorrana en aquest, en la primera experiència internacional tricolor d’aquesta envergadura. En un principi havien de ser 18 els països que havien de prendre part d’aquest campionat mundial però Índia i Geòrgia es van retirar, la qual cosa va suposar una reestructuració en els grups i els emparellaments del Mundial. 
 
Amb el canvi, Andorra està enquadrada amb les seleccions d’Uruguai, Letònia i Bulgària, que són més dures i potents que Camerún, per exemple, amb la qual els tricolors havien de jugar en un principi. «És un contratemps que haurem de superar el millor possible. Hem hagut de estudiar els nous rivals ràpidament i ho hem de replantejar tot», va comentar el president de la Federació Andorrana d’Handbol, Gerard Pifarré, que no va amagar la seva preferència per els altres rivals que els actuals: «Ara tenim contrincants més durs. Penso que amb Camerun haguéssim tingut més probabilitats de guanyar».
 
Un canvi més que comporta aquesta reestructuració de grups és també en les dates de competició. En un principi, la selecció andorrana no havia d’entrar en joc fins demà, però finalment els tricolors s’hauran de vestir de curt avui mateix per jugar davant Uruguai: «És l’únic equip sud-americà, per tant dolents no són», va afirmar Pifarré. Demà serà el torn per a Letònia, mentre que el duel davant Bulgària es disputarà dilluns. Els quarts de final, les semifinals i la final es jugaran el 24, 25 i 26, respectivament, ja que el 23 serà jornada de descans. En cas de no arribar a classificar-se per a aquestes fases, la selecció no plegarà abans ja que en aquests mateixos dies també disputarà partits fins a definir la seva posició final en el Mundial B.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT