PUBLICITAT

La Massana

La Massana programa dues Nits sense paraules i molts concerts

Les activitats musicals protagonitzen el cartell de les activitats d’estiu

Per EL PERIÒDIC

La consellera de Cultura (de rosa) amb alguns dels artistes, ahir.
La consellera de Cultura (de rosa) amb alguns dels artistes, ahir. | COMÚ DE LA MASSANA
«Apostem per potenciar i donar a conèixer els artistes del país i, sobretot, hem buscat projectes innovadors i amb un vessant de creació artística molt personal», va argumentar ahir la consellera de Cultura del Comú de la Massana, Jael Pozo, durant la presentació de la programació cultural de l’estiu a la parròquia. Pozo va insistir que «totes les propostes per aquest estiu estan obertes a tothom, tant al públic local com als turistes, ja que la llengua no serà un obstacle». La música, l’expressió corporal, les arts escèniques experimentals i el circ són algunes de les disciplines proposades. 
 
Enguany s’organitzen dues Nits sense paraules, una activitat pensada per transmetre sensacions sense utilitzar la veu. La primera nit serà el 29 de juliol  i la proposta, titulada El cadàver exquisit, ens transportarà a un ritual artístic que fusiona el món del circ de foc amb les tècniques audiovisuals i sonores, al voltant de la cuina experimental d’un forn-escultura i d’un àpat popular sortit de les entranyes del cadàver mateix. El projecte, d’Eve Ariza, homenatja l’artista indi Wali Hawes. 
La segona Nit sense paraules serà el 5 de setembre amb una doble vetllada artística: d’una banda, Líquid Dansa presentarà una intervenció de dansa contemporània en què transmetrà la seva particular visió del món de les dues rodes; d’altra banda, el Professor Karoli presentarà les seves andròmines sobre rodes.
 
Els artistes autòctons tornaran a disposar dels museus per interpretar la seva música amb una nova edició de les Nits d’estiu als museus: el cantautor YSQS (Carles Martínez-Illescas), actuarà al Centre d’Interpretació del Romànic; The Valley Man (Sergi Cunill), al Museu Casa Rull, i el trio Love It, al Museu Farga Rossell).
 
L’església de Sant Iscle i Santa Victòria acollirà un concert del 16è Festival Internacional d’Orgue del Principat d’Andorra: la jove organista Mar Vaqué (Tarragona, 1994) oferirà un diàleg amb contrastos entre la música antiga i la moderna.
Durant l’estiu no faltaran els espectacles infantils al Prat del Colat: Jugajoglars, un espectacle basat en llegendes d’Andorra i dels Pirineus, i Els mentiders, dues produccions de la companyia andorrana El Sidral. 
La programació inclou actuacions musicals els diumenges a l’hora del vermut, visites a les esglésies, festes majors i més activitats. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT