PUBLICITAT

Andorra la Vella

Almenys el 50% dels policies s'adhereixen al pla de pensions de la Funció Pública

El 72% de tots els funcionaris ha començat a ingressar diners de cara a la jubilació, i la majoria amb un 3%

Per RAFA MORA

Jordi Cinca, ahir durant la roda de premsa del Consell de Ministres.
Jordi Cinca, ahir durant la roda de premsa del Consell de Ministres. | TONY LARA
Només ha transcorregut un mes des de la implantació del pla de pensions de la Funció Pública i les dades que va oferir ahir el Govern d’Andorra deixen ben a les clares que hi ha hagut una bona acollida. No només això, sinó que si bé el sector més crític del funcionariat era el cos de Policia, finalment en aquests 30 primers dies de posada en funcionament almenys el 50% de treballadors d'aquest cos s'hi ha adherit. En global, el 72% dels funcionaris han agafat aquesta via. 
 
El consell de ministres reunit ahir va estudiar dades curioses com que la meitat dels policies ha decidit entrar en el joc del pla de pensions de la Funció Pública. Precisament era la Policia el sector que més entrebancs havia posat al Govern al respecte. De tot els treballadors públics d’Andorra, el 72% va decidir fer les seves aportacions. Això suposen 1.592 persones. En aquest grup s’inclouen el personal del Govern, així com assimilats de les escoles confessionals, la Universitat d’Andorra, l’Institut d’Estudis Andorrans, l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell i l’EFPEM.
 
La majoria aporta un 3% / Segons les dades que va aportar ahir el Govern en la roda de premsa posterior al consell de ministres, dels 1.592 treballadors públics que van accedir al pla de pensions de la Funció Pública, 1.545, és a dir, la grandíssima majoria, ha optat per aportar una quantitat del 3%. Serà el Govern qui faci una aportació equivalent fins el 3%, segons va explicar el portaveu de l’Executiu, Jordi Cinca, ahir en roda de premsa.
Així mateix, només 29 d’aquests 1.592 han decidit aportar un 1%, mentre que pel barem del 2% només s’han decantat 18 treballadors. 
 
Va entrar en funcionament l'1 de juny / La llei del pla de pensions de la Funció Pública va entrar en vigor el passat 1 de juny, el que fa que el Govern valori de manera molt positiva la resposta del cos de funcionaris. Amb tot, Jordi Cinca, el ministre portaveu, va assegurar que la intenció és arribar a uns percentatges molt més grans que no el 72% actual, tot i que no va amagar la satisfacció per les dades «en un mes des de l’entrada en vigor de la llei». «El desig és que aquestes xifres vagin incrementant-se», va manifestar Cinca. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT