PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Batalla insta els populars a deixar treballar tranquil el món local

El diputat critica que el PP vol denunciar alcaldes pel 9-N

Per EL PERIÒDIC

Albert Batalla, alcalde de la Seu d'Urgell.
Albert Batalla, alcalde de la Seu d'Urgell. | TONY LARA
El diputat de Convergència i Unió  (CiU) i alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha instat el Partit Popular (PP) a que «deixi treballar tranquil el món local». Batalla ha respost amb aquestes paraules les amenaces del grup parlamentari popular, que vol «denunciar a través de la Delegació del Govern espanyol els regidors i alcaldes que en el seu jurament es van comprometre a treballar per la independència de Catalunya».
 
Batalla va intervenir dijous passat al Parlament en el debat d’una moció del PP que qüestionava la relació de la Generalitat amb el món local i acusava el Govern «d’utilitzar els ajuntaments i els consells comarcals a favor de la causa independentista». El diputat va recordar als populars que «més de 900 municipis van aprovar mocions de suport al 9-N, a favor del dret a decidir» i va concloure que «pensar que és una manipulació del Govern és no entendre res de la situació política del país». En aquest sentit, el polític urgellenc va afirmar que el PP creu que els polítics locals «actuen tutelats com a menors d’edat» quan, en realitat, «actuen lliurement».
 
Pagaments als ens locals / Batalla, d’altra banda, també va voler remarcar l’esforç de la Generalitat per poder satisfer el més ràpid possible el pagaments als ens locals «malgrat el greuge i els incompliments del govern espanyol». El diputat convergent va recordar al PP que els recursos «surten dels impostos dels catalans» però que qui els recapta encara és «el govern de l’Estat, que retorna una part insuficient i ho fa quan i com vol: tard i malament».
 
Davant de la situació d’ofec econòmic que perjudica la Generalitat, els ajuntaments i el món municipal, l’alcalde urgellenc va acusar el grup popular, liderat per Alicia Sánchez-Camacho, de «mala fe i desconeixement» i de «fer de bomber-piròman». El diputat, amb els resultats de les eleccions municipals a la mà, va demanar als diputats populars que  «reflexionin sobre per què només ostenten una alcaldia d’entre 948 municipis». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT