PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Volta als Ports supera el miler després de gairebé quatre dècades

1.079 persones han efectuat la preinscripció per a la cursa, que presentarà tres recorreguts diferents

Per IVÁN MOURE

Cicloturistes participants en la Volta als Ports en una edició anterior, al seu pas per Andorra la Vella.
Cicloturistes participants en la Volta als Ports en una edició anterior, al seu pas per Andorra la Vella. | TONY LARA
El creixement de la Multisegur Volta als Ports d’Andorra en els darrers cinc anys ha estat meteòric. Fins el punt de doblar totes les xifres. La cursa que dirigeix Gerard Riart arribarà demà a la 38a edició ha registrat 1.079 inscripcions i per tant, ha aconseguit superar la barrera del miler després de gairebé quatre dècades de vida.
 
L’estiu passat ja s’havia fet rècord, amb prop de 800 participants. Fa quatre anys no s’arribaven als 500. I la xifra d’aquest 2015 no continua creixent perquè dimarts a la tarda es van tancar les inscripcions i ara que hi ha tant volum ja no s’accepten aquelles que estiguin fora de termini principalment per qüestions de seguretat de cursa, de voluntariat i de coordinació amb el cos de Mobilitat, que haurà d’estar pendent als moviments del pilot, sobretot per Escaldes i Andorra la Vella, on es produiran retencions de trànsit esporàdiques. 
 
21, 79 o 113 quilòmetres / Tres són els recorreguts que han pogut triar els inscrits, amb una única cosa en comú: la sortida és des del Prat del Colat de la Massana i l’arribada, a la Coma d’Arcalís. Un primer llarg, dissenyat per a corredors d’un nivell «mig/alt» segons l’organització que hauran de superar quatre ports d’alta muntanya: el coll de la Peguera, el de la Comella, el d’Ordino i la Coma d’Arcalís, on hi haurà la meta després de 113 quilòmetres de distància i 3.300 metres de desnivell positiu acumulat.
 
El curt passa pels colls d’Ordino i Arcalís després de 79 quilòmetres de recorregut i 2.150 metres de desnivell i també s’ha inclós el traçat solidari, preparat per a ciclistes amb poc o sense entrenament  que hauran de completar 21 quilòmetres de distància i 800 metres de desnivell anant des de la sortida a l’arribada sense desviaments, per la carretera general 3.
 
L’elenc de ciclistes de renom no està del tot confirmat però l’organització sí que va saber avançar que hi haurà representació d’equips amb prestigi mundial: tres corredors de l’Orica, un del Movistar, un de l’Etixx i dos del Caja Rural.
 
Absent el campió, Rafael Pérez / Com no, també hi haurà representació andorrana. com és el cas de David Fernández, campió de dues edicions, Guy Díaz –que és dubte perquè té una altra competició de BTT– o David Albós, que l’any passat va lluitar pel triomf en l’esprint i al final va acabar segon. El que no vindrà segur és el vigent campió, Rafael Pérez, que ni tan sols ha formalitzat la inscripció després de tres anys seguits venint.
 
Pel que fa a la categoria femenina, comptarà amb unes 80 corredores. Iolanda López, corredora tricolor que fa un parell de setmanes va completar l’Ironman de Niça, serà una de les principals favorites.
 
La calor hauria de ser un dels enemics principals dels tots els corredors, els quals s’espera que comencin a arribar a Arcalís a partir de les 12 del migdia. Tot i que serà hora punta, l’organització considera que és millor que faci calor: «Normalment a la Coma fa fred també a l’estiu. No serà tan dur», va indicar el president de l’Associació Clcista Andorrana i membre de l’equip  organitzatiu, Pau Iglesias. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT