PUBLICITAT

Andorra La Vella

Integra Pirineus treballa per netejar el bosc de la Comella

Tres usuaris de l’Escola Meritxell s’afegiran al pla cap a finals d’estiu

Per ESTEFANIA GRACIA

La brigada de Integra Pirineus.
La brigada de Integra Pirineus. | ANA / M.C.
Fa gairebé un any que la Fundació Privada Integra Pirineus i el Comú d’Andorra la Vella van signar un conveni per contribuir a la inserció laboral i social de persones en situació o risc d’exclusió social, amb especial atenció a persones amb discapacitat psíquica i malaltia mental. Però no ha estat fins ara que s’ha començat a engegar el projecte, doncs s’espera que a finals d’estiu, es puguin incorporar al pla dues o tres persones de l’Escola Meritxell d’Andorra, segons va assegurar ahir el Cònsol Major de la parròquia, Jordi Minguillón. 
 
La incorporació consistirà en introduir els seleccionats en unes tasques d’escombrat –que actualment desenvolupa una brigada formada per usuaris de la fundació–. I és que des del passat vuit de juliol, dues persones de l’Alt Urgell, amb la supervisió d’un encarregat, estan duent a terme unes tasques per netejar el sotabosc de la zona de la Comella. Les accions serviran per «crear una franja que dificulti la propagació del foc i faciliti l’accés als bombers», segons va informar el Coordinador dels camins de muntanya d’Andorra, Esteve Tort. 
 
Així doncs, el projecte està en fase de «valoració», ja que els tècnics del Departament de Medi Ambient i Social del Principat, avaluaran la tasca que fa la brigada actual i seleccionaran el personal adequat per poder dur a terme la pròxima actuació. I és que segons Minguillón, «són feines complicades, es necessiten les persones i el temps oportú».
 
Per la seva part, el President de la Fundació Integra Pirineus i President del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, va voler remarcar que el projecte «està funcionant molt bé a baix i esperem que d’aquí un temps, altres comuns d’Andorra el puguin adoptar i integrar com nosaltres». A més, Fierro va confirmar que, per ara, hi ha unes 18 persones al centre especial d’Integra Pirineus que estan desenvolupant tasques com aquestes, ja que a part de netejar els boscos, també formen part del projecte el manteniment de jardins i altres tasques que proporciona l’Ajuntament.
 
De la mateixa manera, Fierro va assegurar que tots els integrants disposen d’un contracte laboral d’obra i servei, i que desconeix si a Andorra funcionaran amb subvencions, doncs «a baix, sí disposem d’ajudes del Govern, o la Seguretat Social, que dóna suport als participants alhora que desenvolupen les tasques».
 
Eleccions comunals / D’altra banda, durant la visita al camp de treball de la Fundació Integra Pirineus, en referència a les eleccions municipals, Minguillón va afirmar que estan parlant amb Demòcrates per Andorra (DA) per definir el programa que comparteixen «en un 95%», segons el cònsol. Només hi ha «matisos en algunes coses». 
Doncs el cònsol assegura que, de moment, no s’han posat noms sobre la taula, i que ara no toca, ja que «encara no és hora de pensar en postular-se com a cap de llista». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT