PUBLICITAT

Pau

L’arribada als Pirineus dóna el tret de sortida a un «nou» Tour

Els ciclistes passen avui pel Coll de Soudet, el primer port especial en el que porten disputat de la prova

Per EL PERIÒDIC

L’equip Katusha, liderat per Joaquim Rodríguez, diumenge.
L’equip Katusha, liderat per Joaquim Rodríguez, diumenge. | AFP / L. BONAVENTURE
La primera jornada de descans del Tour de França va ser molt útil per a tots els ciclistes. Els participants de la prova inicien avui un nou Tour, en el qual es veuran més diferències que les vistes fins ara, ja que els corredors entraran als Pirineus amb la intenció de demostrar el seu nivell i les seves opcions en la general, en el cas dels favorits. «El Tour comença realment en els Pirineus» va afirmar rotundament Tejay Van Garderen, segon en la general a només 12 segons de Chris Froome. 
 
El ciclista de l’Sky arriba a aquest tram del Tour com a principal aspirant, però Alberto Contador, Nairo Quintana i Van Garderen intentaran provocar canvis en la general durant aquesta setmana de Pirineus, fins i tot abans d’arribar als Alps. El líder, té clar com ha de fer les coses durant els propers dies: «Són els meus adversaris qui han de mostrar les seves cartes i moure la carrera», va indicar Froome, que veu a Quintana com l’home «més temible» a partir d’ara.
 
En aquest grup de favorits també hi vol ser Joaquim Rodríguez, que tot i haver perdut 1.53 minuts en la contrarellotge per equips el diumenge, quedant-se a gairebé quatre minuts del mallot groc, no es dóna per vençut en la seva lluita ja que resten per davant dues setmanes de muntanya, la seva especialitat. 
 
Primer port de categoria especial

L’etapa d’avui oferirà un primer tast del que es podran trobar els ciclistes des d’ara i fins el final del Tour. Els corredors sortiran des de Tarbes i arribaran a La Pierre Saint Martin, entrant així als Pirineus en un dia en què els ciclistes faran 167 quilòmetres entre els quals hi ha el primer port de categoria especial. De fet, serà al final de l’etapa quan els corredors, amb 143,5km a les cames, iniciaran el Coll de Soudet, que compta amb un desnivell positiu de 1.300 metres i 7% graus d’inclinació en els 15,3km de recorregut. «Serà una etapa clau. No és tan difícil com les següents, però permetrà fer-se una idea de les forces que té cadascú», va comentar el mallot groc. Els ciclistes tenen molt en compte que demà passaran pel Tourmalet, un dels ports més durs de tota l’edició amb 2.115m d’alçada. 
 
La d’avui, és una de les etapes que agrada a Purito, sobretot pel seu final en pujada, i de nou estarà entre els ciclistes a tenir en compte quan arribin al port.
 
El resident andorrà no va evitar el tema del polèmic positiu per cocaïna del seu company d’equip, Luca Paolini. «És una mala notícia, però no penso que per al ciclisme, sinó per a la seva vida personal», va declarar Purito.

Basso es retira del Tour per operar-se d’un càncer testicular

Coincidint amb la jornada de descans es va produir la notícia que Ivan Basso deixa el Tour per tractar-se d’un càncer de testicle. El corredor italià del Tinkoff-Saxo, de 37 anys, va patir una caiguda en la cinquena etapa i arrossegava des de llavors molèsties a la zona. Es va sotmetre a proves mèdiques a Pau, on se li va detectar un petit càncer a testicle esquerre, que requereix cirurgia el més aviat possible, que es portarà a terme a Itàlia. «Vaig patir una caiguda en la cinquena etapa i em vaig donar un cop als testicles. Vaig tenir forts dolors i no em marxaven. Després de la crono em feia encara més mal», exposava Basso, indicant que «m’han fet anàlisis a l’hospital i ha arribat la pitjor notícia. He de deixar el Tour. Lamento no poder ajudar a Alberto Contador, però espero veure’l de groc a Paris», comentava l’italià, guanyador en dues ocasions del Giro (2006 i 2010). «Ha estat un cop dur oper a tots, però el primer és el primer. Ara volem que comenci el tractament per solucionar el problema», assenyalava Contador, company d’equip de Basso.
PUBLICITAT
PUBLICITAT