PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sito Rivera: «La crisi ha permès que ara els clubs apostin més pels jugadors joves»

Per al seleccionador d’Hongria és bàsica la formació de tècnics en la millora de l’esport

Per JOAN JOSEP BLASCO

Rivera, al Campus Carles Riba.
Rivera, al Campus Carles Riba. | Emilio Prenas
És tota una institució. Sito Rivera és un rodamon del futbol sala. No només ha entrenat a la Primera Divisió espanyola, sinó que ho ha fet en llocs tant llunyans com Itàlia, Japó i Romania. Actualment és el seleccionador d’Hongria. Aquests dies es troba donant classes als joves al Campus Carles Riba, cita en la que hi és present cada estiu.
 
El tècnic català porta dos anys i mig dirigint el combinat d’Hongria després d’haver-hi estat quatre amb el de Romania. S’està jugant entrar a la fase final de l’Europeu. La seva incorporació es va produir per desenvolupar el futbol sala del país centreeuropeu, perquè «estem com fa vint anys a Espanya. És tot encara molt amateur». La formació de tècnics és fonamental i des de la federació hongaresa hi incideixen: «És el futur. Si no hi ha educadors un esport no evoluciona. Els clubs ho estan veient i també estan ampliant les seves bases». L’evolució «és lenta, però tenen voluntat per continuar millorant».
 
Està sempre atent al que passa en  el futbol sala espanyol, i tot el que ha succeït al seu voltant els darrers anys. De tot se’n pot extreure circumstàncies positives, com que exiteixi més confiança amb els formats a casa. «La crisis ha permès que els clubs ara apostin més pels jugadors joves al no tenir tant potencial econòmic. Els últims anys els hi ha donat molta sortida». El dispendi que no es podia assumir d’èpoques anteriors ha quedat enrera i «ara està tot molt més ajustat. Els clubs saben amb el que compten i els sous són inferiors», indica el tècnic.
 
Va seguir de ben a prop la desaparició de la secció de l’FC Andorra i destaca que «és una pena el que va passar perquè és un històric». Considera que al Principat «amb una mica de sentit comú i que les empreses ajudessin es podria tenir un equip a la Segona Divisió». No comptar amb un conjunt d’aquest nivell també incideix en el rendiment de la selecció, ja que «la competició és el que fa créixer els jugadors».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT