PUBLICITAT

PUIGCERDÀ

Els bombers aconsegueixen extingir el foc de Bellver

Les hipòtesis apunten a un llamp com la causa que va provocar el foc

Per EL PERIÒDIC

Imatge aèria de la zona que va patir l’incendi a Bellver de Cerdanya
Imatge aèria de la zona que va patir l’incendi a Bellver de Cerdanya | Bombers Generalitat
L’incendi que cremava des de divendres al migdia a Bellver de la Cerdanya ja està extingit. Segons van informar els Bombers de la Generalitat, el foc ha cremat 7,1 hectàrees i ha afectat una zona de pastures a Talltendre, al terme municipal de Bellver. Aquest incendi, que va obligar a distribuir alguns dels mitjans que treballaven a un altre focus afectat de Sant Feliu Sasserra (Bages), va entrar en fase de control el mateix divendres a la tarda i es va aconseguir estabilitzar cap a les deu de la nit. Al lloc hi van treballar fins a 10 dotacions terrestres i 4 mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat. 
El foc que va començar aquest divendres al nucli d’Éller, al costat de la pista forestal que uneix el nucli amb Meranges, va ser provocat, presumptament, per un llamp, i va obligar a desplaçar 26 dotacions terrestres entre camions d’aigua i vehicles lleugers de coordinació i suport i 9 mitjans aeris (2 helicòpters de comandament, 3 bombarders i 4 avions de vigilància i atac).
Segons els Agents Rurals de Catalunya, el foc va afectar una àrea d’unes set hectàrees, el perímetre de la qual es va anar remullant i revisant amb deu dotacions terrestres. Les fortes tempestes que van afectar al Ripollès i La Cerdanya, on es van superar els 20 litres per metre quadrat en menys de mitja hora en alguns punts, va poder ser l’origen de l’incendi. Les hipòtesis recullen un llamp producte de les tempestes, com a causa principal.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT