PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Purito arriba a més de quatre minuts del guanyador

Equips i corredors inicien la darrera setmana amb els Alps en ment

Per JOAN JOSEP BLASCO

El Katusha va imposar el ritme del pilot per atrapar els escapats.
El Katusha va imposar el ritme del pilot per atrapar els escapats. | laurent cipriani / ap
Jornada de transició. Les cames comencen a pesar per tots els quilòmetres que es porten acumulats. El pilot està davant de la setmana decisiva. Els Alps esperen i metrestant els corredors capdavanters ja tenen en ment la tàctica que desenvoluparan que els permeti coronar-se a París amb el mallot groc. Chris Froome parteix amb avantatge, però tots cremaran els cartutxos per a que el britànic no pugui adjudicar-se el seu segon Tour de França.
 
L’etapa transcorria entre Mende i Valence, amb un traçat de 183 km. El dia va iniciar-se amb una escapada nombrosa, però el pilot no va permetre que es produissin grans diferències. Que fossin assumibles.  El Katusha de Joaquim Purito Rodríguez va treballar de valent perquè no hi tenia dins al noruec Alexander Kristoff, pel que a 29 km pel final van atrapar els avançats. L’italià Matteo Trentin i el canadenc Ryder Hesjedal van tractar d’escapar-se fins a la meta i llavors va ser el BMC el que es va posar al capdavant a imposar el ritme. Més tard era el txec Zdenek Stybar qui ho intentava i l’Orica i el Katusha van ser qui van impedir que el seu esforç tingués premi. Tot es decidia a l’esprint i aquí el més ràpid va ser André Greipel (Lotto Soudal), que va iniciar l’atac defintiu a 250 metres de la línia d’arribada. És la novena victòria del corredor alemany al Tour, la tercera en aquesta edició. El Purito va arribar integrat en un grup a 4.21 minuts del guanyador.
 
En la general no es produeixen grans canvis. El resident de Parets del Vallès es troba en la 21a posició a 36.06 minuts de Froome. La tercera setmana comença avui amb la setzena etapa, entre Péage i Gap, de 201 km. El Col de Manse, de segona categoria, marcarà el dia. Es troba a 10 km de l’arribada. Demà es produirà la segona i última jornada de descans. A continuació arribaran els Alps, que decidiran el futur d’uns i altres de cara a París.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT