PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Purito s’ho pren amb calma abans d’afrontar els Alps

Perd més de mitja hora i espera ser protagonista en el tram final

Per JOAN JOSEP BLASCO

Froome i Purito centren l’atenció dels fotògrafs abans d’iniciar l’etapa.
Froome i Purito centren l’atenció dels fotògrafs abans d’iniciar l’etapa. | Yoan Valat
Tots vetllen armes. Els corredors que tenen alguna cosa a dir al Tour de França esperen el seu moment. Els Alps seran protagonistes els pròxims dies i Joaquim Purito Rodríguez (Katusha) vol fer-se veure. Buscarà una tercera victòria en aquesta edició, i mentrestant no gasta ni una mica d’energia que més endavant pot trobar a faltar. Ahir perdia més de mitja hora respecte el guanyador, i més de dotze del líder. 
 
La setzena etapa transcorria entre Bourge-de-Péage i Gap, de 201 quilòmetres. El guanyador va ser l’espanyol Rubén Plaza (Lampre-Merida), que va ser un dels integrants d’una llarga fuga i que en l’ascens a Manse es va atrevir a llançar un atac que cap dels seus companys d’escapada va ser capaç de repel·lir. Coronava aquest port de segona categoria amb un minut d’avantatge sobre el grup dels seus principals perseguidors, encapçalat per Peter Sagan (Tinkoff-Saxo). El pilot estava massa enrera, ja que cap dels escapats aportava cap mena de perill a la general. Plaza va controlar l’avantatge que tenia en el descens tècnic de la Rochette. Sagan ho va intentar per atrapar al líder del dia, però va arribar trenta segons justos després del valencià. L’eslovac és segon per cinquena vegada en aquesta edició del Tour. És la setzena vegada que ocupa aquest lloc a la ronda francesa. Per a Plaza és el primer triomf al Tour i portava dos anys sense aconseguir cap victòria.
 
El grup de favorits va mantenir-se unit tot i els intents que es van produir en la pujada a Manse. Chris Froome (Sky) va saber controlar els atacs dels espanyols Alejandro Valverde (Movistar) i Alberto Contador (Tinkoff-Saxo). En el descens Vincenzo Nibali va ser l’únic que es va poder avançar i els va retallar 28 segons, però no va guanyar cap posició en la general. Purito, que porta dies sense forçar la màquina, va arribar a 30,36 minuts. Froome segueix líder, mentre que el resident català es troba a 48.30.
 
Avui hi haurà jornada de descans. Serà el dia que els corredors tenen per agafar aire per afrontar el tram decisiu del Tour. Els Alps tindran l’última paraula. I Purito vol tenir alguna cosa a dir. En les darreres etapes s’ha dosificat, però en les que venen per davant es vol deixar veure. «Crec que als Alps hi haurà moviment, almenys amb mi. Espero recuperar als xavals i ser al davant», assegura el corredor de Parets del Vallès.
PUBLICITAT
PUBLICITAT