PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El cap de sèrie fa taules i són catorze els líders en l'Open internacional d'escacs

Els millors andorrans són Raül García i Joan Fernàndez

Per JOAN JOSEP BLASCO

Els enfrontaments directes entre els líders permet que en cada ronda que es completa el nombre d’escaquistes que encapçalen la classifiació sigui menor. És una evolució natural. Després de les tres primeres el nombre continua sent elevat. Són catorze els jugadors que lideren de forma conjunta l’Open internacional d’Andorra, que s’està disputant des de dissabte a Erts.
 
El fet més rellevant del dia és que el cap de sèrie numéro 1 del torneig, el gran mestre francès Vladislav Tkachiev, va fer taules amb el mestre internacional espanyol Luís Javier Bernal. Fins i tot aquest últim es podria haver endut la partida, perquè la seva posició final era més còmode, però per no arriscar i va decidir acceptar la proposta del seu contrincant d’acabar amb un empat. Del grup de líders també feien taules Maxime Lagarde amb Sergio Trillo, i Julen Arizmendi amb Joan Trepat. Precisament aquest darrer enfrontrament va ser el més llarg de tota la ronda, superant les cinc hores de joc.
 
En la jornada es van produir diverses sorpreses. Com les victòries de Mathilde Congiu sobre Alfonso Jerez, la d’Alfonso Cemborain amb Iván Martínez i la de Lionel Canonge contra Emili Simon. Els andorrans millor situats són Raül García i Joan Fernàndez, que sumen dos punts. Es van imposar a l’espanyola María Eizaguerri i el francès Louis Pignatarom, respectivament. Amb 1,5 es troba Esteve Mateu, que perdia el seu enfrontament amb l’espanyol Carles Díaz. Es troben amb un punt Daniel José , que tot just s’incoporava al torneig en aquesta tercera ronda; Valentí Riba, Josep Maria Gorgues i Ferran Gras.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT