PUBLICITAT

La Toussuire

Purito es queda sense el mallot de la muntanya

El ciclista resident cedeix al Col de la Croix de Fer i Bardet se n’aprofita

Per El Periòdic

Joaquim Rodríguez davant de Jean-Christophe Peraud, en l’etapa d’ahir.
Joaquim Rodríguez davant de Jean-Christophe Peraud, en l’etapa d’ahir. | AFP / Lionel Bonaventure
Des del moment en què Joaquim Rodríguez va desaparèixer en la lluita per la classificació general, el seu objectiu va passar a ser guanyar etapes i arribar a París amb el mallot de la muntanya. Fins ahir, havia fet un bon paper en la seva lluita per aconseguir-lo, mantenint-se en les posicions preferents per assolir el seu triomf particular. Però el Col de la Criox de Fer va ser el seu gran enemic i es va aliar amb Romain Bardet, que es va aprofitar de la defallida del ciclista del Katusha en el port més important de l’etapa d’ahir. 
 
Purito va començar l’etapa conscient que hauria de lluitar amb tot el que tenia si volia conservar el mallot de la muntanya fins demà i per això es va col·locar en el grup d’escapats des de l’inici. Sota el guió que ell havia previst, va coronar el primer port en la primera posició i va assolir els 10 punts que el deixaven, momentàniament, líder en solitari. Però passat el Croix de Fer, Bardet es va situar líder amb 90 punts ja que també va puntuar en els dos darrers. Però això no va ser el pitjor per a Purito ja que Chris Froome va demostrar que no en té prou amb la general i també lluita per la muntanya. L’anglès es va col·locar en les posicions capdavanteres en les pujades i va sumar 26 punts per situar-se per davant de Purito en la classificació, que va passar a ser tercer. Froome només està a tres punts de Bardet i avui es decidirà tot en la 20a etapa, que compta amb dos ports de categoria especial. Purito és a 12 punts de Bardet amb 78, per la qual cosa encara manté les seves opcions de coronar-se a París.
 
Qui va ressorgir ahir d’una manera espectacular va ser Vincenzo Nibali, que fins ara havia desaparegut, però ahir es va emportar l’etapa amb gran solvència. Nairo Quintana li va esgarrapar alguns segons a Froome en la general, i encara el penúltim dia a 2.38 minuts de l’anglès. Els resultats del Tour es decidiran avui en l’última etapa als Alps.
PUBLICITAT
PUBLICITAT