PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

SDP denuncia una «manca de capitalització» del conjunt bancari

Naudi i Miralles creuen que hi ha un «alentiment» de l’economia arran del cas BPA

Per IVÁN ÁLVAREZ

Víctor Naudi i Joan-Marc Miralles, durant la compareixença
Víctor Naudi i Joan-Marc Miralles, durant la compareixença | El Periòdic
El Conseller General d’SDP, Victor Naudi i el secretari d’organització d’SDP, Joan-Marc Miralles, van afirmar ahir que arran del cas BPA, s’està patint «una manca de capitalització a escala del conjunt bancari» i un «risc sistèmic que minva en gran mesura les possibilitats de sortida que teníem». Segons Miralles, les conseqüències directes i indirectes propiciades per l’afer BPA estan provocant un «refredament de l’economia a escala nacional». Naudi, per la seva banda i en termes semblants, va remarcar que «a causa d’aquest alentiment de l’economia, ja hem rebut les primeres queixes des del sector empresarial alertant de retards de pagaments per part de l’administració» i va afegir que «aquesta tardor correm el risc de veure com augmenta el gruix de persones que es troben a l’atur»
Miralles va destacar que «quan el Govern preveu dins de l’execució pressupostaria d’aquest any una baixada dels ingressos dels impostos, evidencia que ja es veuen dins d’una crisi propiciada per l’afer BPA».
En referència a les declaracions que el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va oferir ahir a RTVA per donar explicacions sobre la rebaixa de la inversió, Víctor Naudi va indicar que amb aquesta compareixença «el Govern reconeix de forma implícita que no ha fet les coses massa bé». A més, el conseller general d’SDP va afirmar que tot està contribuint a «empobrir una economia que s’està asfixiant» i va precisar que «fins a la data d’avui el Govern ho ha vingut ocultant».
Finalment, Joan Marc Miralles, va lamentar que «segueixen passant les setmanes i els dies i continuem sense veure cap sortida clara a la crisi del cas BPA» i va afegir que «és impossible que pugi el PIB si baixa la massa salarial», i per tant, cal adoptar mesures concretes per redirigir aquesta situació, ja que «la massa salarial és un indicador directe que reflecteix en quin estat es troba l’economia del país».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT