PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc fa una oferta per l’experimentat Germán Gabriel

L’ala-pivot dubta si renovar amb l’Unicaja o venir a Andorra per tenir més importància en l’equip

Per ALBERT CANES

Germán Gabriel parla amb Quino Colom, abans del partit entre l’Unicaja i el Bilbao a Miribilla.
Germán Gabriel parla amb Quino Colom, abans del partit entre l’Unicaja i el Bilbao a Miribilla. | ACB PHOTO
Francesc Solana no s’atura. E l director esportiu del BC MoraBanc Andorra vol tenir la plantilla complerta el més aviat possible i per això segueix en el procés de fer ofertes a diversos jugadors. Entre ells hi ha Germán Gabriel, nascut a Caracas, Veneçuela, i amb una àmplia experiència a la Lliga Endesa, punt fonamental per a Joan Peñarroya i el seu estil de joc. 
 
El jugador dubta entre l’oferta del club tricolor, la qual alguns mitjans malagenys apuntaven que era per dues temporades, i renovar amb l’Unicaja, equip en el qual es va criar i va tornar a finals de gener, provinent del Bilbao Basket, just després que el Màlaga jugués a Andorra. Amb aquesta, Gabriel va completar la seva quarta etapa en el club malageny, en el qual es va criar arribant a formar part de la cantera de Los Guindos. 
 
Les dues ofertes que el jugador té sobre la taula són ben diferents: la del MoraBanc li permetria tenir més protagonisme en el joc, mentre que en la del club malageny tindria el rol d’onzè jugador. A més a més, els mitjans de Màlaga indicaven que econòmicament era més potent l’oferta andorrana, tot i que també assenyalaven que per a ell aquest no era un punt important, sinó que valorava més la importància en l’equip. Incorporar a Gabriel no serà fàcil per a l’entitat tricolor ja que l’ala-pivot es troba a gust a Màlaga, però Andorra li ha ofert una oportunitat per tornar a tenir pes en un equip als seus gairebé 35 anys.
 
Per al MoraBanc, el jugador veneçolà suposaria una bona combinació amb les altres peces interiors gràcies a la seva condició de quatre i mig i el seu bon llançament exterior, el qual és molt característic ja que és esquerrà. A més a més, Gabriel és l’alternativa que ha trobat Solana a Albert Miralles, salvant les distàncies, sobretot pel tema de l’experiència a l’ACB. A Màlaga treballen per no deixar-lo escapar, però la seva decisió encara pot trigar uns dies a donar-se a conèixer ja que l’oferta del MoraBanc ha estat feta fa poc. 
 
La denúncia del Fuenlabrada

Per altra banda, segueix sense poder-se fer el sorteig del calendari de partits de la Lliga Endesa 2015-16 ja que encara estan a l’espera de la resolució del cas de l’Ourense per part del Consejo Superior de Deportes, que no s’ha pronunciat respecte a si han de acceptar o no el club gallec a la Lliga Endesa, i deixar fora al Fuenlabrada. El conjunt madrileny va interposar una querella contra l’ACB i el seu president, Francesc Roca, al jutjat de Barcelona per un delicte de falsedat documental en considerar que havien afavorit l’Ourense durant el procés d’inscripció, però aquesta va ser desestimada.
PUBLICITAT
PUBLICITAT