PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc fa una oferta per l’experimentat Germán Gabriel

L’ala-pivot dubta si renovar amb l’Unicaja o venir a Andorra per tenir més importància en l’equip

Per ALBERT CANES

Germán Gabriel parla amb Quino Colom, abans del partit entre l’Unicaja i el Bilbao a Miribilla.
Germán Gabriel parla amb Quino Colom, abans del partit entre l’Unicaja i el Bilbao a Miribilla. | ACB PHOTO
Francesc Solana no s’atura. E l director esportiu del BC MoraBanc Andorra vol tenir la plantilla complerta el més aviat possible i per això segueix en el procés de fer ofertes a diversos jugadors. Entre ells hi ha Germán Gabriel, nascut a Caracas, Veneçuela, i amb una àmplia experiència a la Lliga Endesa, punt fonamental per a Joan Peñarroya i el seu estil de joc. 
 
El jugador dubta entre l’oferta del club tricolor, la qual alguns mitjans malagenys apuntaven que era per dues temporades, i renovar amb l’Unicaja, equip en el qual es va criar i va tornar a finals de gener, provinent del Bilbao Basket, just després que el Màlaga jugués a Andorra. Amb aquesta, Gabriel va completar la seva quarta etapa en el club malageny, en el qual es va criar arribant a formar part de la cantera de Los Guindos. 
 
Les dues ofertes que el jugador té sobre la taula són ben diferents: la del MoraBanc li permetria tenir més protagonisme en el joc, mentre que en la del club malageny tindria el rol d’onzè jugador. A més a més, els mitjans de Màlaga indicaven que econòmicament era més potent l’oferta andorrana, tot i que també assenyalaven que per a ell aquest no era un punt important, sinó que valorava més la importància en l’equip. Incorporar a Gabriel no serà fàcil per a l’entitat tricolor ja que l’ala-pivot es troba a gust a Màlaga, però Andorra li ha ofert una oportunitat per tornar a tenir pes en un equip als seus gairebé 35 anys.
 
Per al MoraBanc, el jugador veneçolà suposaria una bona combinació amb les altres peces interiors gràcies a la seva condició de quatre i mig i el seu bon llançament exterior, el qual és molt característic ja que és esquerrà. A més a més, Gabriel és l’alternativa que ha trobat Solana a Albert Miralles, salvant les distàncies, sobretot pel tema de l’experiència a l’ACB. A Màlaga treballen per no deixar-lo escapar, però la seva decisió encara pot trigar uns dies a donar-se a conèixer ja que l’oferta del MoraBanc ha estat feta fa poc. 
 
La denúncia del Fuenlabrada

Per altra banda, segueix sense poder-se fer el sorteig del calendari de partits de la Lliga Endesa 2015-16 ja que encara estan a l’espera de la resolució del cas de l’Ourense per part del Consejo Superior de Deportes, que no s’ha pronunciat respecte a si han de acceptar o no el club gallec a la Lliga Endesa, i deixar fora al Fuenlabrada. El conjunt madrileny va interposar una querella contra l’ACB i el seu president, Francesc Roca, al jutjat de Barcelona per un delicte de falsedat documental en considerar que havien afavorit l’Ourense durant el procés d’inscripció, però aquesta va ser desestimada.
PUBLICITAT