PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Roig creu que la fiscalia ha d’investigar l’afer de les targetes

L’oposició segueix esperant una justificació clara per part del Comú

Per ESTEFANIA GRACIA

Els consellers de l’oposició del Comú de Sant Julià, ahir.
Els consellers de l’oposició del Comú de Sant Julià, ahir. | ANA / M.C.
Continua la incertesa pel que fa a les despeses no justificades generades per les targetes de crèdit dels cònsols del comú de Sant Julià. En front d’aquesta nebulosa, el conseller del grup mixt, Josep Roig, insta el fiscal general a «investigar el cas i revisar la documentació aportada per determinar si les conclusions del Tribunal de Comptes són certes o no i depurar responsabilitats». 
 
Per la seva part, el conseller de l’oposició al comú de la parròquia, Rossend Areny, demana que es faci una «roda de premsa per part dels cònsols per aclarir d’on provenen aquestes despeses, segons ells, justificables». I és que tot i que fa uns dies la cònsol major de la parròquia, Montserrat Gil, va assegurar que es donaria tota la informació necessària per mostrar que les despeses no tenien cap rerefons turbulent, «seguim esperant un aclariment, tot i que és difícil que puguin arribar a justificar totes les despeses destacades per l’informe del Tribunal de Comptes». 
 
El conseller assegura que ja disposa dels tiquets i els extractes bancaris que fa uns dies va demanar, de la mateixa manera que en disposa Roig. Tot i això, també comenten que fins al setembre «no tindrem les conclusions finals», doncs encara han d’escorcollar els documents facilitats i veure quines altres irregularitat s’han produït, i és que segons Roig, aquesta no és l’única menció denunciable, doncs hi ha «altres actes que no s’ajusten a les accions d’un Comú». 
 
Tots dos consellers, Areny i Roig, asseguren que reunir-se en restaurants per debatre temes o accions de feina, no formen part d’un pressupost acceptable, doncs tal i com afirma Roig, «el Comú disposa de moltes sales habilitades per fer les reunions de treball i no haver de quedar en dinars i sopars» pagant les despeses amb fons públics.
 
Contestant a aquestes acusacions, el conseller menor del Comú, Dot Jordi Galais, manté la seva confiança vers tot l’assumpte i confia en que es resoldran les incerteses amb la justificació de les despeses. Afegint, a més, que fer dinars de treball «és una pràctica força habitual en el món públic i privat». Doncs Jordi no veu res d’estrany en incloure aquestes trobades de feina al pressupost públic, al·legant que «sempre s’ha fet».
 
De la mateixa manera, Areny ha mostrat la seva negativa vers que una mateixa targeta pagui les despeses de dues entitats diferents, i és que és «alarmant que es cobreixin les despeses del Comú i Camprabassa amb la mateixa targeta». Sumant també que «no és comprensible» que la cònsol major «es desplaci fins a Barcelona per comprar immobles per al parc, quan segur, hi havia més gent que ho podia fer» afegia Areny.  
 
Aquestes declaracions van tenir lloc després de la sessió ordinària del consell de comú d’ahir. On es va aprovar per unanimitat un suplement de crèdit d’uns 167.000 euros per condicionar els espais que han d’acollir la Llar de Lòria a les instal·lacions de l’antic Hotel Glòria. 
 
Des de la minoria hi han donat suport perquè creuen que les noves instal·lacions permetran dinamitzar la zona i perquè s’han «redirigit els fons previstos per altres partides en comptes de demanar el crèdit al banc» va confirmar Areny. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT