PUBLICITAT

Andorra La Vella

La primera Fira de la Tapa obre amb grans aspiracions

Aquesta iniciativa privada de diferents restauradors d’Andorra pretén arribar «als 4.000 visitants al dia», una xifra important

Per R.M.S

El cònsol major, Jordi Minguillón, saluda al fons mentre en el següent estand es preparen tapes peruanes.
El cònsol major, Jordi Minguillón, saluda al fons mentre en el següent estand es preparen tapes peruanes. | R. M. S.
Ha estat una iniciativa privada però van ser els cònsols major i menor d’Andorra la Vella els encarregats de fer els honors del tall de cinta. La col·laboració del Comú en aquesta primera edició de la Fira de la Tapa ha estat cedir l’espai i els estris per poder engegar-la, i els restauradors han fet la resta, que és cuinar i mostrar la gastronomia de la que són capaços.
 
Juan López és el promotor d’aquesta edició inicial, una cita pilot que s’espera que tingui una bona acollida entre el públic andorrà, però també entre els milers de turistes que s’esperen durant el cap de setmana en terres andorranes. «El que volíem era donar a conèixer les diferents propostes de gastronomia que tenim a Andorra», va assegurar ahir López, que es posava com a meta una xifra molt alta de visitants: «Esperem 4.000 persones per dia». Una xifra més que ambiciosa, tot i que el cap de setmana, amb dia festiu avui inclòs, es preveu de gran afluència. «Esperem que sigui un èxit i serveixi perquè la gent de casa nostra i els turistes tinguin un al·licient per gaudir de la parròquia», va manifestar el cònsol major, Jordi Minguillón.
 
La Fira de la Tapa, a més, espera organitzar diferents activitats paral·leles durant el cap de setmana, ja que l’envelat del Parc Central inclou música i un escenari per tal d’acompanyar els visitants, a més de les nombroses parades que hi ha instal·lades per tal d’oferir els productes gastronòmics, a tres euros la tapa i dos la canya o la copa de vi. 
De fet, no tots són establiments en què la tapa és el seu plat estrella, sinó que la Fira inclou d’altres que, sent restaurants de plat, ofereixen un ventall de possibilitats també en tapes que aspiren a promocionar. Entre ells hi havia cares conegudes, com ara els protagonistes del programa d’Alberto Chicote per a la televisió, abraçats i ben avinguts, que observaven el tall de cinta protocolari de Minguillón integrant-se en els aplaudiments generals.

La pluja, protagonista / La pluja va aparèixer just per a l’acte d’inauguració i gairebé es va mantenir tot el dia. Va deslluir una mica l’inici d’aquesta fira, i tot i que s’espera també aigua per al cap de setmana, els organitzadors confien en tenir una bona resposta de públic. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT