PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’IPC se situa en el -0,8%

Esbarjo, alimentació i mobles manté un comportament a l'alça

Per EL PERIÒDIC

Un comerç d’Andorra.
Un comerç d’Andorra. | TONY LARA
Segons ha publicat el Departament d’Estadística del Govern d’Andorra, la variació anual de l’Índex de Preus de Consum (IPC) al mes de juliol ha estat de -0,8%. La xifra ha pujat una dècima respecte al mes de juny, doncs es trobava en -0,9%.  
 
Els grups que mantenen un comportament a l’alça són esbarjo, alimentació i mobles. Els que fan l’efecte moderador, són els sectors de vestit i calçat, salut i transport. Per últim, ensenyament, habitatge, béns i serveis i restauració es mantenen amb la mateixa variació. Tot i així, la inflació dels últims dotze mesos es manté en negatiu, a diferència dels països veïns, on l’IPC és lleugerament positiu. Doncs a Espanya, durant els mesos de juny i juliol, el IPC s’ha establert en un valor positiu del 0,1%. I durant el mateix període, França ha registrat un IPC del +0,3% al mes de juny i +0,2% al juliol.
 
La inflació subjacent es calcula recollint tots els preus de l’IPC amb excepció dels productes amb preus més volàtils i no estacionals, és a dir, sense tenir en compte ni els productes energètics ni els frescos. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT